REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

JAV jungtinio štabo viršininkas admirolas Mike Mullenas apkaltino Pakistano žvalgybos agentūrą dėl paramos grupuotei „Haqqani“ organizuojant ataką prieš JAV ambasadą Afganistano sostinėje Kabule, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Tinklas  „Haqqani“ (...) veikia kaip Pakistano tarpžinybinės žvalgybos agentūros (ISI) atšaka“, – Senatui sakė M. Mulenas.

REKLAMA

Jis teigė, jog liepos mėnesį Pakistanas sankcionavo žurnalisto Saleemo Shahzado nužudymą. Vėliau Pakistano vyriausybė tokį teiginį pavadino „neatsakingu“. Pakistano pareigūnai visą laiką neigė ryšius su kovotojų grupuotėmis.

Per 20 valandų trukusią ataką prieš JAV ambasadą, NATO būstinę ir policijos pastatus Kabule žuvo mažiausiai 25 žmonės. Tarp žuvusiųjų buvo 11 civilių, tarp jų buvo ir vaikų, mažiausiai keturi policijos pareigūnai ir dešimt sukilėlių.

REKLAMA
REKLAMA

„Su ISI pagalba “Haqqani„ kovotojai suplanavo ir įvykdė sprogimą bei ataką prieš mūsų ambasadą, – teigė M. Mulenas, kuris šį mėnesį pasitraukia iš jungtinio štabo viršininko pareigų. – Mes taip pat turime patikimos informacijos, jog jie atsakingi už birželio 28 dieną įvykdytą išpuolį viešbutyje “Inter–Continental„ Kabule ir kitas smulkesnes operacijas“.

Balsas.lt primena, kad buvo vykdoma koordinuota masinė Kabulo centro ataka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų