REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva tikisi, kad spalio 30 dieną vyksiantys Kirgizijos prezidento rinkimai atitiks tarptautinius standartus ir kad Kirgizija toliau žengs demokratinių reformų keliu, sakė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) pirmininkaujantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis susitikime su Kirgizijos užsienio reikalų ministru Ruslanu Kazakbajevu.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrų pokalbyje antradienį Niujorke taip pat buvo aptartas pasirengimas ESBO Ministrų tarybos susitikimui Vilniuje gruodžio 6-7 dienomis ir dvišaliai santykiai.

REKLAMA

A. Ažubalis išsakė viltį, kad Kirgizijoje ESBO vykdomas paramos policijai projektas bus tęsiamas ir kitais metais.

ESBO kartu su Kirgizijos vidaus reikalų ministerija įgyvendina projektą, skirtą padėti vietos policijai įdiegti demokratijos principus savo veikloje, didinti visų bendruomenių tarpusavio pasitikėjimą pasitelkiant ESBO aukštąjį komisarą tautinių mažumų klausimais ir ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biurą.

Lietuvos užsienio reikalų ministras dalyvauja Jungtinų Tautų Generalinės Asamblėjos 66-oje sesijoje. Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, antradienį taip pat numatyti jo dvišaliai susitikimai su Rusijos užsienio reikalų ministru ir Kroatijos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretoriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų