REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 14 d. Prienuose, Laisvės aikštėje prieš savivaldybės pastatą, neformali aktyvių žmonių grupė pasivadinusi save „Už socialinį teisingumą “ surengė piketą reikalaudami savivaldybės pradėti spręsti pačias opiausias prieniečių problemas. Prie jų prisijungė ir daugiau Prienų gyventojų grupių. Patys aktualiausi šilumos apmokestinimo bei atliekų surinkimo apmokestinimo klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

Šilumos kaina smaugia prieniečius jau ne vienerius metus, o atliekų apmokestinimas nuo ploto yra apsoliučiai neteisingas.

REKLAMA

Iniciatyvinė grupė veikia jau metus. Ne vieną kartą rašytas prašymas merui, tarybos nariams, organizuotos parašų rinkimo akcijos, piketas. Deja, nei atsišaukimai spaudoje, nei kiti būdai nepadeda. Šiuo piketu, iniciatyvinė grupė raštiškų reikalavimų nepateikė, tačiau pirmininkės Vilijos Jaulevičienės teigimu, reikalavimai ir pasiūlymai savivaldybei turi būti aiškūs: leisti gyventojams patiems pasirinkti mokėjimo už komunalines atliekas būdą, nes šiukšlina žmogus, o ne plotas; sumažinti šilumos kainas; tarpininkauti arba siekti nutraukti teisminius procesus prieš gyventojus, kuriems nebuvo suteikta paslauga.

REKLAMA
REKLAMA

Išklausyti piketuotojų išėjo Prienų rajono savivaldybės meras V.Bujanauskas, vicemerė, administracijos direktorius ir pavaduotojas. Vyko diskusijos. Mero teigimu į visus klausimus bus atsakyta artimiausiu metu.

Iniciatyvinė grupė nusiteikusi ryžtingai. Anot pirmininkės V. Janulevičienės piketų bus daugiau, žmonės pikti ir sprendimus reikia priimti tuoj pat neatidėliojant ar motyvuojant tuo, kad savivaldybės darbuotojai ,,dar kojų neapšilę“.

Piketas Pirenuose (nuotr. Organizatorių)Piketas Pirenuose (nuotr. Organizatorių)

Piketas Prienuose (nuotr. Organizatorių)Piketas Prienuose (nuotr. Organizatorių)

Piketas Prienuose (nuotr. Organizatorių)Piketas Prienuose (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų