REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariai penktadienį Lenkijoje pasibaigusiose tarptautinėse pratybose „Klevo skliautai 2011“ (angl. „Maple Arch 2011“) pademonstravo profesionalumą vykdydami jiems iškeltas užduotis ir sulaukė gero įvertinimo iš pratybų instruktorių bei teigiamų atsiliepimų iš užsienio karių, pažymėjo pratybas stebėjęs Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Valdemaras Rupšys.

REKLAMA
REKLAMA

Penkias dienas trukusiose pratybose dalyvavo aštuoniolika karių iš Lietuvos. Mūsų šalies žvalgai iš Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Žvalgybos kuopos ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono Žvalgybos būrio valdymo grupių tobulino vadovavimo įgūdžius vykdant įvairias taktines užduotis tarptautinių operacijų aplinkoje.

REKLAMA

Lenkijos kariuomenės Sausumos pajėgų mokymo centre Žaganėje vykusiose pratybose taip pat dalyvavo kariai iš Kanados, Lenkijos ir Ukrainos.

Pratybos „Klevo skliautai“ rengiamos pagal Kanados finansuojamą karinio mokymo paramos programą. Jomis siekiama gerinti Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos karinių vienetų, priskirtų dalyvauti NATO operacijoms, sąveiką ir rengimą. Pratybos rengiamos vienoje iš trijų dalyvaujančių valstybių. Visoms pratyboms vadovauja Kanados kariai, turintys patirties tarptautinėse operacijose.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų