REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsikeitė sveikinimo laiškais su Kinijos Liaudies Respublikos prezidentu Hu Jintao diplomatinių santykių dvidešimtmečio proga.

REKLAMA
REKLAMA

Išsiųstuose laiškuose Lietuvos ir Kinijos vadovai pabrėžė, kad per 20 metų abiejų valstybių bendradarbiavimas vystėsi sėkmingai, o ateityje siekiama jį dar labiau plėsti ir gilinti.

REKLAMA

„Pastarasis dvidešimtmetis buvo tikrai sėkmingas įgyvendinant bendrus Lietuvos ir Kinijos projektus, vystant tarpkultūrinį dialogą ir skatinant visuomenių suartėjimą. Todėl Lietuvos ir Kinijos diplomatinių santykių dvidešimtmečio proga noriu mūsų šalims ir jų žmonėms palinkėti nesustoti“, – rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Lietuvos vadovė palinkėjo, kad stiprėjantis Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimas leistų vis geriau pažinti vieniems kitus bei dar aktyviau bendrauti mūsų politikams, verslininkams, mokslininkams, sportininkams ir visiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos prezidento pasirašytame sveikinimo laiške teigiama, kad glaudus bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Kinijos ne tik padeda ginti abiejų šalių interesus, bet ir prisideda prie regioninės taikos bei plėtros.

Kinija siekia pagarba, lygybe ir abipuse nauda paremto bendradarbiavimo su Lietuva, stiprinančio draugiškus mainus, skatinančio pragmatišką bendradarbiavimą bei gilinančio tautų draugystę“, – rašoma Kinijos prezidento sveikinimo laiške, kurį cituoja Prezidentės spaudos tarnyba.

Kinijos ir Lietuvos diplomatiniai santykiai užmegzti 1991 m. rugsėjo 14 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų