REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva dalyvaus kovoje su terorizmu, tačiau tai bus daroma tik teisėtomis priemonėmis, Lietuvos radijui sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidentės, Lietuva iki šiol patiria didžiulį tarptautinių organizacijų spaudimą.

„Ką tik vėl gavau iš „Amnesty International“ laišką, kuriuo Lietuva vėl yra spaudžiama tyrimą atlikti iki galo, artimiausioje ateityje tos organizacijos atstovai atvyks į Lietuvą“, – sakė Prezidentė.

REKLAMA

Pasak Lietuvos vadovės, kova su terorizmu išlieka pareiga, bet pažeidinėti žmogaus teises ir karo belaisvių teises niekas negali.

„Kova su terorizmu iš tikrųjų yra šventa, bet turi būti teisėtomis priemonėmis. Mes dalyvausime kovoje su terorizmu ir teroristai neturės jokio pasigailėjimo, bet tai turime daryti teisėtomis priemonėmis“, – patikino šalies vadovė.

Pasak D. Grybauskaitės, matome, kad naujoji JAV administracija išdrįso labai kritiškai pasižiūrėti į buvusio prezidento administracijos veiklą kovoje su terorizmu.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, iš tiesų teroristinės atakos prieš dešimt metų buvo didžiulė tragedija. Taip, visas pasaulis privalėjo kovoti. Bet kovoti neteisėtomis priemonėmis negalima“, – sakė Prezidentė.

Anot jos, dalis specialiųjų tarnybų mėgino tai daryti pažeisdamos tarptautines konvencijas ir žmogaus teises.

„Ne be reikalo Gvantanamo kalėjimas atsirado ne JAV teritorijoje. JAV teritorijoje įstatymai to neleistų. Ne be reikalo įtarimų šešėlis dėl tokių sulaikymo įstaigų atsirado europinėse valstybėse, kaip manoma, ir Lietuvoje, Lenkijoje, Rumunijoje. Būtent todėl ir tada, kai mes siekėme narystės NATO. Piktnaudžiavimas kai kurių specialiųjų tarnybų tiek JAV, tiek Lietuvos, tiek kitų šalių iš tiesų buvo matomas“, – teigia D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų