REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisydama santykių su Vakarais pablogėjimo, Baltarusija ir toliau nori tęsti bendradarbiavimą su kolegomis iš užsienio. Tai pirmadienį Minske žurnalistams pareiškė Baltarusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Martynovas, kurį cituoja agentūra „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes nuolat palaikome kontaktą su dauguma kolegų, nors tematika būna gana aštri, pabrėžė jis. Tačiau, pasak ministro, abipusė tyla ir ignoravimas nepadės rasti tiesos ir pasiekti rezultatų.

REKLAMA

Gruodžio 19-ąją Baltarusijos opozicija išvedė į gatves tūkstančius savo šalininkų, kad pareikštų protestą prieš prezidento Aleksandro Lukašenkos perrinkimą. Tada buvo suimta daug demonstrantų, tarp kurių buvo ir kandidatų į prezidentus bei žurnalistų. Europos Sąjunga (ES) ir JAV sukritikavo baltarusių žinybų veiksmus prieš opoziciją.

Sausio 31-ąją ES užsienio reikalų ministrai paskelbė sankcijas A Lukašenkai ir dar 157 aukštiems Baltarusijos atstovams. Jiems uždrausta įvažiuoti į ES šalis, taip pat įšaldytos bankų sąskaitos.

JAV taip pat paskelbė vienašališkas sankcijas kai kurioms Baltarusijos bendrovėms ir išplėtė sąrašą piliečių, kuriems draudžiama atvykti į JAV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų