REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės REO (Vilniaus FK) įsitvirtino Lietuvos pirmosios futbolo lygos lyderio pozicijoje. Vilniečiai sekmadienį Kėdainiuose 1:0 laimėjo principinį 21-ojo turo mačą prieš antrąją vietą užimantį „Nevėžį“. Šioms komandoms čempionate likus žaisti po penkerias rungtynes Vilniaus futbolininkai kėdainiškius lenkia jau keturiais taškais.

REKLAMA
REKLAMA

REO iškovojo penktą kartą iš eilės pergalę, o „Nevėžis“ per du turus savo sąskaitos nepapildė nė tašku.

REKLAMA

Prieš svarbią pirmaujančių klubų akistatą Kėdainių stadiono dirbtinės dangos aikštės „žolė“ nebuvo „sušukuota“, todėl tokioje aikštėje kamuolys slysta greičiau. Tačiau tai kėdainiškiams nesuteikė pranašumo – dvikova vyko pagal vilniečių scenarijų. REO sustiprino gynybą, į kurios tvirtą sieną neišradingos kėdainiškių atakos dužo viena po kitos.

„Nevėžio“ futbolininkai, kurių gretose rungtyniavo du brazilai ir portugalas, pabandė vilniečių vartininko Valdo Jakimavičiaus tvirtovę apšaudyti ir tolimais smūgiais, bet šis kaskart kamuolį gaudė taip lyg jo pirštinės būtų suteptos ypatingais supertvirtais klijais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame kėlinyje svečiams pavyko surengti tik porą pavojingesnių kontratakų. Galima sakyti, jog REO per šias varžybas buvo be pagrindinės puolamosios jėgos. Per treniruotę kojos raumenį pasitempęs Mindaugas Grigalevičius negalėjo žaisti visa jėga, todėl jį jau 27-ą minutę pakeitė Kristijonas Gedgaudas.

Antrajame kėlinyje vaizdas tarsi nepasikeitė – vilniečiai, kurių gynybai užtikrintai dirigavo komandos kapitonas Andžejus Romeiko, ramiai atmušinėjo šeimininkų atakas. Tačiau vis dėlto antroji žaidimo pusė vyko jau kiek kitaip – REO vis dažniau rengė greitus ir grėsmingus išpuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

72-ą minutę po tokios atakos kėdainiškiai išmušė kamuolį į kampinį, o po jo Andrius Miliškevičius galva smūgiuotas kamuolys pralėkė keletą centimetrų šalia „Nevėžio“ vartų virpsto.

Lemtinga tapo 78-oji dvikovos minutė. Ronaldas Solominas motociklininko greičiu  pralėkė kairiuoju kraštu ir perdavė kamuolį į baudos aikštelę K.Gedgaudui, kuris krisdamas nukreipė jį į vartus. Vasarą iš Kuršėnų „Ventos“ į REO perėjęs saugas vilniečių gretose pelnė savo antrąjį įvartį.

„Kartu su kėdainiškiu skriejome į kamuolį. Varžovas man „įvažiavo“ į koją, bet spėjau prastumti kamuolį į vartus“, - po varžybų pažymėjo pergalingą įvartį įmušęs K.Gedgaudas, kurio reidai šeimininkų gynėjus varė į neviltį.

REKLAMA

Baigiamajame šeimininkų šturme dalyvavo net „Nevėžio“ vartininkams, bet realios grėsmės REO vartams sukurta nebuvo. Vilniečiai „Nevėžiui“ revanšavosi už du šio sezono pralaimėjimus.

„Žaidėme antruoju numeriu, sutankindami gynybą. Tai pasiteisino. Juk įmušti labiau reikėjo varžovams, o ne mums. Tačiau antrajame kėlinyje suaktyvinus puolamuosius veiksmus pavyko iškovoti tris labai svarbius taškus“, - pergale  džiaugėsi REO strategas Stasys Baranauskas.

„Nevėžį“ treniruojantis Saulius Vertelis po nesėkmės atrodė labai susikrimtęs. „Pralaimėjome ne šiandien, o praėjusiame ture Kuršėnuose. Su REO buvome priversti atakuoti, o ne žaisti nuo gynybos“, - konstatavo S.Vertelis.

REKLAMA

22-ojo turo varžybos vyks ateinantį šeštadienį - rugsėjo 17-ąją. REO Vilniaus „Žalgirio“ stadione priims Kauno „Atletą“, o „Nevėžio“ laukia dvikova Kretingoje su „Minija“.

21 turo statistika:

Kėdainių „Nevėžis“ – Vilniaus REO 0:1 (0:0)

Įvartis: K.Gedgaudas (78 min.).

Kauno „Atletas“ – Kuršėnų „Venta“  2:2 (2:0)

Įvarčiai: T.Galdikas (2 min.), M.Dobrovolskis (29 min., „Venta“ į savo vartus); Donatas Kavolis (71 min.), A.Bagočius (73 min.).

Jonavos „Lietava“ – Kretingos „Minija“ 2:0 (2:0)

Įvarčiai: 2 min. L.Stonkus (2 min.), 18 min. A.Tolis (18 min., „Minija“ į savo vartus).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kėdainių „Lifosa“ – Šilutės „Šilutė“ 1:1 (0:0)

Įvarčiai: M.Jakštas (54 min.); D.Paldauskas (81 min.).

Čempionato lentelė:

1. REO (Vilniaus FK)    19    13    2    4    42:12    41

2. „Nevėžis“        19    12    1    6    44:15    37

3. „Atletas“        18    8    5    5    30:28    29

4. „Lietava“        19    7    7    5    37:20    28

5. „Trakai“        18    7    5    6    33:29    26

6. „Lifosa“        19    5    7    7    37:49    22

7. „Venta“        19    6    3    10    29:47    21

8. „Šilutė“        18    5    3    10    16:34    18

9. „Minija“        19    3    3    13    16:50    12

Rezultatyviausi žaidėjai: Aivaras Lyberis („Nevėžis“) – 17 įvarčių, Laurynas Stonkus („Lietava“) – 16, Andžejus Romeiko (REO) – 14, Andrius Starta („Trakai“) – 12, Mindaugas Jakštas („Lifosa“) – 10.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų