• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausi oficialūs duomenys parodė, kad per antrąjį šių metų ketvirtį Graikijos ekonomika neišsivadavo iš krizės gniaužtų, nes jos bendrasis vidaus produktas (BVP) susitraukė, o nedarbo lygis išliko aukštas ir beveik siekė rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

Per antrąjį šių metų ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, Graikijos BVP susitraukė 7,3 proc. Per pirmąjį ketvirtį Graikijos ūkis susitraukė 8,1 proc.

REKLAMA

Graikija mažina viešąsias išlaidas ir padidino mokesčius, kad gautų Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paskolą.

Nepaisant to, šios priemonės padarė daugiau žalos šalies ūkiui nei buvo tikimasi. Šaliai bus dar sunkiau pasiekti, kad šių metų biudžeto deficitas siektų 7,6 proc. BVP.

Birželį nedarbo lygis Graikijoje šiek tiek sumažėjo ir siekė 16 proc., tačiau jis nebuvo daug mažesnis už gegužę pasiektą rekordinį rodiklį – 16,6 proc. Pernai birželį nedarbas buvo 11,6 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šalies ekonomikos nuosmukio Graikija kaltina gilesnę nei tikėtasi recesiją, tačiau ES ir TVF inspektoriai pabrėžia, kad Graikija per lėtai įgyvendina reformas, o Vokietijos politikai jau atvirai kalba apie Graikijos pasitraukimo iš euro zonos galimybę.

Graikija savo ruožtu tokią galimybę griežtai atmeta ir žada daryti viską, kad gautų 109 mlrd. eurų paskolą.

„Nėra jokios grėsmės, kad Graikija turės palikti euro zoną. Mes sparčiai įgyvendiname reformas“, – ketvirtadienį sakė Graikijos vyriausybės atstovas Ilias Mosialosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų