REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandinavijos oro linijos SAS praėjusį mėnesį pasiekė punktualumo rekordą bei antrą mėnesį iš eilės užima punktualiausios pasaulyje oro bendrovės pozicijas. Š.m. rugpjūčio mėnesį 93.84 proc. visų SAS skrydžių atvyko laiku, ir tai yra aukščiausias visų laikų punktualumo rodiklis pagrindinių oro bendrovių, kurios per metus įvykdo virš 30000 skrydžių, tarpe.

REKLAMA
REKLAMA

„SAS rūpi, kad mūsų keleiviai savo kelionės tikslą pasiektų laiku. Mes nepaprastai didžiuojamės šiuo pasiekimu, kuris tik patvirtina mūsų, kaip punktualiausios Europos oro bendrovės pozicijas, taip pat paaiškina, kodėl mūsų keleivių vertinimai šiuo metu yra geriausi per paskutiniuosius 11 metų“, - teigia SAS atstovybės Lietuvoje vadovė Rūta Jucienė.

REKLAMA

Europos oro bendrovių punktualumo vidurkis š.m. rugpjūčio mėn. sudarė 81.2 proc.

Šie duomenys paskelbti nepriklausomame skrydžių statistikos portale „Flightstats“.

Suformuotos 1927 metais, Skandinavijos oro linijos SAS yra viena seniausių ir didžiausių Europos civilinės aviacijos bendrovių. Kontrolinį SAS akcijų paketą (51 proc. akcijų) valdo Švedijos (21,4 proc.), Danijos (14,3 proc.) ir Norvegijos (14,3 proc.) vyriausybės.

REKLAMA
REKLAMA

SAS įmonių grupė yra viena iš tarptautinio oro bendrovių susivienijimo „Star Alliance“ steigėjų. 1997 metais įkurtas aljansas šiuo metu jungia 27 įvairių šalių aviacijos įmones, tarp kurių tokie aviacijos rinkos gigantai kaip Jungtinių Amerikos Valstijų „United Airlines“, Japonijos „All Nippon Airways“ ir Vokietijos „Lufthansa“.

Skandinavijos oro linijos SAS tapo pirmąja užsienio oro bendrove, 1992 metais pradėjusia reguliarius skrydžius iš Kopenhagos į Vilnių. 2004 metais bendrovė keleivius pradėjo skraidinti iš Palangos į Kopenhagą.

Šiuo metu SAS vykdo 20 skrydžių per savaitę iš Vilniaus į Kopenhagą, taip pat 13 skrydžių per savaitę iš Palangos į Kopenhagą. 2011 metų rudenį SAS pradės papildomai vykdyti 3 skrydžius per savaitę iš Palangos į Oslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų