REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio aerodromo teritorijoje įsikūręs palapinių miestelis tikisi sulaukti naujos Europos krepšinio čempionato sirgalių bangos. Per 3 km nuo arenos nutolusią vietą sekmadienį turėtų pasiekti svečiai iš Portugalijos, Didžiosios Britanijos ir Ispanijos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvius atbaido šaltis

„Šiuo metu turime apie 200 gyventojų. Dauguma yra britai, lenkai, ispanai, prancūzai, suomiai, turkai. Lietuvių nedaug. Lietuviai tikriausiai bijo šaltų naktų“, – juokėsi palapinių miestelio koordinatorė Rūta Čekytė.

REKLAMA

Ji pasakojo, kad naktį temperatūrai svyruojant nuo 9 iki 13  laipsnių ir pučiant stipresniam vėjui nemažai sirgalių ateina papildomos antklodės ar miegmaišio. Administracija padėti neatsisako – rūpinasi, kad visi būtų patenkinti ir nepabėgtų.

Svečiavosi ir A. Sabonis

„Atvykęs į palapinių miestelį sirgalius gauna nemokamus vakarėlius, pirtį, dušą, tualetą, diskotekas, gyvo garso koncertus, pramogas, galimybę žaisti gatvės krepšinį, – vardijo R. Čekytė. – Kaina – nuo 20 litų. Priklausomai nuo to, ką žmogus atsiveža, ar jam reikia palapinės, miegmaišio, antklodžių ir panašiai, kaina kyla.“

REKLAMA
REKLAMA

Aptvertos pievos viduryje stovi keliasdešimt dviviečių, triviečių ir keturviečių palapinių. Visai šalia – vadinamieji kotedžai, kuriose stovi dviejų aukštų medinės lovos. Visus brangius daiktus svečiai gali palikti specialioje saugomoje patalpoje.

Palapinių miestelio koordinatorė pasakojo, kad specialiai įrengtame angare sirgaliai turi galimybę dideliame ekrane stebėti krepšinio rungtynes. „Buvo atvažiavusi grupė “G&G Sindikatas„, taip pat pas mus lankėsi „EuroBasket 2011“ ambasadorius Arvydas Sabonis. Atskrido malūnsparniu“, – garsių svečių paminėti nepamiršo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Triukšmingiausilenkai

Nuo rugpjūčio 30– os iki rugsėjo 6– os dienos veikiančioje laikinojoje stovykloje gyvenantys sirgaliai gali ne tik patenkinti pirmojo būtinumo poreikius – išsimiegoti, pavalgyti ar nusipirkti alaus, bet ir paskraidyti šalia esančio aerodromo parasparniais. Tiesa, šia galimybe kol kas pasinaudojo tik lenkai.

„Lenkai čia gyvenai nuo pat čempionato pradžios ir yra tikriausiai triukšmingiausi palapinių miestelio gyventojai, – juokėsi R. Čekytė. – Tačiau jie labai draugiški žmonės ir problemų tikrai nesukelia. Apie antrą valandą visi jau visi būna nusiprausę, pasirengę ir vyksta prie ar į krepšinio areną.“

REKLAMA

Sąlygomis patenkinti

Ar čia esančiomis gyvenimo sąlygomis svečiai patenkinti? „Infomacijos internete buvo pakankamai daug. Jie žinojo, kas jų laukia. Manau, kad patenkinti – dauguma pratęsia savo rezervaciją. Vienintelis nusiskundimas – šaltas oras, o to tikrai negalime kontroliuoti“, – teigė koordinatorė.

Balsas.lt viešnagės palapinių miestelyje metu vienoje iš vadinamųjų kotedžų įsikūrę lenkai kaip tik rengėsi eiti į mobilią pirtį. „Labai gera organizacija. Tikrai mums čia viskas patinka – vieta graži ir žmonės malonūs“, – pasakojo krepšinio aistruolis.

Anot lenko,  jis su draugais pasirinko palapinių miestelį, nes vietų viešbučiuose nerado. „Tikime, kad lenkai pateks į antrą etapą. Kitaip mūsų čia nebūtų“, – juokėsi jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų