REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugsėjo atpigo mokestis už įvažiavimą į Kuršių Neriją automobiliais. O sumokėti jį Alksnynės kontrolės poste bus galima ir banko kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Nors lietūs ir apniukę orai neretai temdė Kuršių Nerijos padangę, vasaros sezonas, specialistų teigimu, šiemet Neringai buvo itin palankus. Vien liepą apsilankiusiųjų sulaukta keturis kartus daugiau nei pernai.

REKLAMA

„Daugybė vokiečių. Vokiečiai – antri. Pirmoje vietoje – lietuvių turistai, trečioje – kitos Baltijos šalys: Latvija, Estija. Ketvirtoje – Rusija. Nemažai sulaukėm šiemet [poilsiautojų] iš Skandinavijos šalių, Suomijos“, – sako Neringa Gecevičiūtė, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktoriaus pavaduotoja.

Skaičiuojama, kad per metus Neringoje apsilanko apie pusę milijono turistų, daugiausia – vasarą. 75 procentai į Kuršių Neriją atvyksta automobiliais, kai kurie dviračiais ar autobusais. Alksnynės kontrolės poste dažnai nusidriekdavo eilės norinčiųjų sumokėti vietinės rinkliavos mokestį už įvažiavimą į kurortą.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvom sulaukę nusiskundimų – ir žodinių, ir raštiškų, kad šiais technologijų laikais nėra galimybės atsiskaityti kortelėmis. Reikėdavo eiti iki kasininko“, – teigia Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

Nuo rugsėjo už įvažiavimą į Neringą galima atsiskaityti visomis „Viza“ ir „Mastercard“ kortelėmis neišlipant iš automobilio.

„Operacija tokia pat kaip ir perkant prekes“, – sako Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

Nuo rudens beveik perpus atpigo ir rinkliavos mokestis. Dabar įvažiavimas į Kuršių neriją lengvuoju automobiliu kainuoja 10 Lt, autobusu – 100 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų