• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuriant sąlygas, kad laboratorijose mokslininkų padaryti atradimai taptų aukštos pridėtinės vertės produktais, skiriama finansinė parama patentams registruoti. Švietimo ir mokslo ministerija šiam tikslui dar šiemet yra numačiusi pusę milijono litų. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia kreiptis dėl paramos apsaugoti pramoninės nuosavybės teises, apimančias išradimų patentus ir pramoninį dizainą.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos mokslininkams netrūksta naujomis idėjomis remtų atradimų, bet dažnai pristinga lėšų juos įvesti į tarptautinę idėjų paklausos apyvartą įsigyjant patentą. Tikimės, kad finansinė parama paskatins mokslo ir studijų institucijas atskirai ar drauge su įmonėmis drąsiau registruoti mokslinius atradimus taip apsaugant juos kaip savo nuosavybę. Pramoninės nuosavybės teisių apsauga atveria kelius į mokslo atradimų komercinimą ir inovatyvių, aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimą“, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

REKLAMA

Parama bus teikiama ne tik patentų išlaidoms padengti, bet ir dizaino registravimui, kreipiant dėmesį ne tik į sukurtus išradimus, technologijas, bet ir į inovatyvius dizaino sprendimus.

Finansinė parama patentams registruoti turėtų paskatinti universitetus, mokslinių tyrimų institutus ir aukštųjų technologijų įmones glaudžiau bendradarbiauti kuriant inovatyvius gaminius ir aukštųjų technologijų verslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų