• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiaurės Anglijoje, po 10 mėnesių trukusios rekonstrukcijos duris lankytojams vėl atvėrė garsusis Blackpoolo bokštas. Norintys 158 metrų aukštyje pasigrožėti puikiais miesto ir vandenyno vaizdais gali pakilti į stiklinę apžvalgos aikštelę bokšto viršuje.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jei labai bijote aukščio, jums reiktų rimtai pasvarstyti, ar verta keltis į bokšto viršų, mat apžvalgos aikštelė sumontuota iš storo stiklo plokščių ir nuostabus vaizdas atsiveria iš karto po jūsų kojomis. Jei pakyla itin smarkus vėjas, apžvalgos aikštelė saugumo sumetimais uždaroma.

REKLAMA

Patį bokštą juosia 8 kilometrų ilgio elektros kabeliai, kuriais elektros energija atiteka į 10 tūkst lempučių, kurios apšviečia bokštą.

Bokšto statyba buvo baigta 1894 metais, o gegužės 14 dieną jame apsilankė pirmieji lankytojai. Bokšto statytojui šiam projektui įkvėpė garsusis Eifelio bokštas Paryžiuje. Bokšto apatiniuose aukštuose buvo įrengta pokylių ir parodų salės, restoranas, akvariumas ir dar keletas vietų, kur po įspūdingos ekskursijos į bokšto viršūnę lankytojai galėtų papramogauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų