REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieškrizinis pajamų lygis jau viršytas daugelyje „verslas – verslui“ (B2B) segmentų - transporto, informacinių paslaugų, konsultacinėse  įmonėse, taip pat įdarbinimo, vertimo veiklose.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelyje su gyventojų aptarnavimu ar su nekilnojamuoju turtu susijusių paslaugų šakų pajamos vis dar nuo 20 iki 50 proc. mažesnės nei 2008 metų II ketvirtį. Tokias išvadas padarė įmonių mokumą vertinanti  „Creditreform Lietuva“, išnagrinėjusi Statistikos departamento duomenis apie transporto, apgyvendinimo ir paslaugų sektorių antrąjį 2011 m. ketvirtį.

REKLAMA

Lyginant su 2008 m. II ketvirčiu (iki krizės), geriau sekėsi paslaugų verslo įmonėms:

-  Prieškrizinį lygį viršijo transporto įmonės (ekspedijavimo ir kitoje su transportu susijusioje veikloje pajamų augimas +33 proc., krovinių pervežime sausuma  prieškrizinis lygis pirmą kartą viršytas +1,4 proc.); IT sektoriaus įmonės (kompiuterių programavimo +11 proc. , informacinių paslaugų +76 proc.). Įdarbinimo įmonėse pardavimai  augo 25 proc., konsultacinėse įmonėse pajamos dėl ES projektų didėjo 19 proc..

REKLAMA
REKLAMA

- Labiausiai pajamos smuko (palyginus  su 2008 m. II ketvirčiu) paslaugų asmenims įmonėse bei veiklose, susijusiose su nekilnojamuoju turtu:  pramogų organizavimo veikloje užfiksuotas beveik dvigubas smukimas (-47 proc. ), leidyboje -46 proc. , architektūros veikloje -45 proc.

„Žvelgiant į netolimą ateitį, pastebima, kad įmonės dar neskuba išlaidauti – pajamos auga greičiau nei darbuotojų skaičius, - teigė  „Creditreform Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Romualdas Trumpa. - Tose šakose, kur maži įėjimo barjerai ir steigiama daug naujų įmonių (kompiuterių programavimas, kirpyklų ir kita asmenų aptarnavimo veikla, apskaitos, administracinė ir kitas įmones aptarnaujanti veikla), darbuotojų skaičiaus augimas viršija pajamų kilimą. Tebesmunkančiose šakose (telekomunikacijų, leidybos, sporto įmonėse) galimi tolesni darbuotojų atleidimai.“

Lyginant su pirmuoju šių metų ketvirčiu, antrasis, kuris paprastai yra „liesiausias“, buvo palankesnis visoms paslaugų veikloms, išskyrus, teisinę veiklą, nekilnojamojo turto nuomą ir garso įrašų bei programinės įrangos leidybą, kur pardavimai per ketvirtį sumažėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų