• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje žuvo dvylika į delfinariumą skraidinamų ruonių

Dvylika iš dvidešimties jūrų kotikų žuvo skraidinant juos į delfinariumą Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, praneša Rusijos mokslų akademijos Okeanologijos instituto atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot prokurorų, ruoniai, kurie buvo gabenami iš Sachalino salos krovininiame aptvare, nugaišti galėjo dėl aukštos temperatūros. Lėktuvo pilotas reguliavo temperatūrą iš lakūno kabinos, todėl jis galėjo nustatyti per aukštą temperatūrą šiems gyvūnams, kurie yra pripratę prie daug žemesnės temperatūros jų natūralioje buveinėje.

REKLAMA

Tyrimas dėl gyvūnų žūties atskleis, kas yra kaltas ir ar Vladivostoko krovininių lėktuvų bendrovė „Aerogruz“ atsakinga už ruonių pervežimą. Aviacijos bendrovė nekomentavo šio įvykio.

Okeanologijos instituto ekspertai teigė, jog ruoniai galėjo uždusti, nes aptvaras buvo per mažas gabenti 20 suaugusių žinduolių.

„Vidutinis suaugusio ruonio svoris yra didesnis nei 300 kilogramų. Jeigu keletas tokių ruonių buvo užrakinti aptvare, tai jie galėjo užgulti vienas kitą“, - teigė ekspertas. Anot jo, šiuo atveju už šį įvykį atsakinga krovininio lėktuvo bendrovė. Tačiau ji tvirtina, kad dėl ruonių mirčių kaltas stresas, kurį sukėlė pergabenimas.

Tai nėra pirmasis atvejis Rusijoje, kai transportavimo metu žūsta gyvūnai. Dėl prastų transportavimo sąlygų yra nukentėję tigrai, liūtai, egzotiniai tropiniai paukščiai, begemotai ir kupranugariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų