REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki naujųjų mokslo metų pradžios liko vos kelios dienos, o kai kuriose mokyklose švente net nekvepia. Šiomis dienomis darbus baigti turėję statybininkai  kai kuriose švietimo įstaigose darbuosis  ir kitą mėnesį.Mokysis dulkėse

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant rudeniui kai kurios mokyklos vis dar skęsta statybų dulkėse. Nors jų vadovai tikisi, kad neteks nusivilti statybininkų pažadais darbus baigti iki rugsėjo pirmosios, tačiau situacija rodo ką kitą.

REKLAMA

Kiekvieną vasarą, prieš sutikdamos naujus mokslo metus, mokyklos daugiau ar mažiau atnaujinamos. Tačiau ne visada tą pavyksta padaryti laiku. Šiemet dėl stringančių statybos darbų Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijoje mokiniams pamokos prasidės vėliau,  kelis mėnesius gali tekti mokytis dviem pamainomis.

Nors mokslai, kai mokyklose  pamokos buvo organizuojamos  ryte ir po pietų, seniai pamiršti, tačiau nebaigus statybos darbų kitos išeities nėra. Be to, remontuojant patalpas mokiniai neišvengs grąžtų bei kitų nemalonių garsų.

Daugelyje kitų remontuojamų mokyklų remonto darbai bus baigti laiku.

REKLAMA
REKLAMA

Skaidys į dvi pamainas

Įstaigos direktorė Gražina Gailiūnienė neslėpė, kad statybos artimiausiu metu tikrai nesibaigs. Pasak jos, statybininkai pažadėjo, kad vieną korpusą (pusę mokyklos) suremontuos iki rugsėjo vidurio. Dabar sudėta dalis langų, išvedžioti vamzdžiai,  elektros instaliacija, šildomos sienos.

„Planuojame du mėnesius dirbti dviem pamainomis. Tėvai ir vaikai dar kol kas apie tai nežino“, – teigė gimnazijos direktorė. Mokiniams pamokos turėtų prasidėti nuo rugsėjo 12 d. Iki tol mokytojai su gimnazistais vykdys kultūrinę pažintinę veiklą.

„Ugdymo planuose per mokslo metus numatyta dešimt dienų skirti kultūrinei pažintinei veiklai. Jas mes atkelsime į rugsėjo pradžią. Mokslo kokybė tikrai nenukentės. Dabar bus ir krepšinis, ir miesto šventė. Šeštadienį visi keliausime į paradą bei vykdysime kitas veiklas“, – „Sekundę“ tikino G.Gailiūnienė. Į gimnaziją šiais metais turėtų ateiti 1163 vaikai. Planuojama, kad visi pradinukai ir penktokai bei dešimtų-dvyliktų klasių mokiniai mokysis iš ryto, likę – antroje pamainoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turiu raštą ir statybininkų pasižadėjimą, kad paskutiniai darbai bus baigti lapkričio mėnesį. Tai bus įstaigos išorės darbai“, – tikisi direktorė. Pasak G.Gailiūnienės, rekonstrukcijos darbai vėlavo beveik pusę metų. Nusiteikusi optimistiškai pašnekovė viliasi, kad bent paskutiniai statybininkų pažadai bus įgyvendinti ir neteks griebtis kraštutinių priemonių – išleisti mokinių atostogų ar perkelti juos į kitas mokyklas.

Kvepia dažais

Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas Eugenijus Kuchalskis „Sekundei“ sakė, kad penktadienį skyriaus darbuotojai tikrino, kaip mokyklos pasiruošusios rugsėjo pirmajai. Pasak jo, vienos pasitvarkė labiau, kitos – mažiau. Todėl, pasak jo, mokiniai ateis į dažais kvepiančias mokyklas.

REKLAMA

„Norėtųsi, kad mokyklos būtų susitvarkiusios daugiau, tačiau padėtis nėra pati blogiausia. Iš Savivaldybės mokyklos gavo po tris tūkstančius litų“, – teigė vyriausiasis specialistas. Šiais metais labai didelių remontų nebuvo – remontuojama, kur būta avarinių situacijų ir dėl jų kreiptasi į Savivaldybę. Šešiose mokyklose buvo tvarkomi stogai, pro kuriuos bėgo vanduo.

Pasak E.Kuchalskio, jei vanduo sunkiasi viename korpuse, sutvarkoma ne tik probleminė vieta, bet ir viso korpuso stogas.

Taip pat maždaug 15 miesto mokyklų buvo tvarkomi vandentiekio ir kanalizacijos tinklai: juose būta avarijų.

Švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas pažymi, kad mieste rimtai rekonstruojama tik viena mokykla.

REKLAMA

„Šįmet didžiausias mieste mokyklų remontas vyksta Kazimiero Paltaroko gimnazijoje. Šis projektas įgyvendinamas europinėmis lėšomis. Jo vertė – apie 3 mln. litų“, – sakė pašnekovas. Pasak jo, tai vienintelė mokykla, kurioje vyksta tokio masto šiltinimo ir energijos taupymo priemonių diegimo darbai.

V. Repovienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų