REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Likus vos kelioms dienoms iki svarbiausio „Varom už Lietuvą“ perdavimo Panevėžyje, kamuolio kelyje vyksta tai, kas stebina net per 51 žygio dieną jau visko mačiusią organizatorių komandą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę Kaišiadorių gaisrininkai tautos kamuolį įžaidė visa jėgą paleidę gaisrinių žarnų srovę, o Jonava, garsėjanti savo meile krepšiniui, į didįjį tautos derinį įsijungė su fejerverkais, muzika, plevėsuojančiomis milžiniškomis Lietuvos vėliavomis, žygio motyvais išmargintų automobilių ir motociklų kolona, aštuoniasdešimties kareivių kuopa ir svarbiausia – tūkstančiais žmonių, bėgusių paskui miesto gatvėmis varomą kamuolį.

REKLAMA

„Atrodė, jog Jonavoje susirinko visa trijų milijonų Lietuvos rinktinė. Net užsilipus ant „Varom už Lietuvą“ visureigio stogo nesimatė kamuolį lydinčios žmonių minios pabaigos,“ – įspūdžiais dalijosi TV reporteris Jurgis Brūzga.

„Žygio pradžioje mes patys turėdavome raginti žmones, įkvėpti juos varyti už Lietuvą, bet tai, kas vyksta dabar, net sunku suvokti. Lietuva pakilo ir tas pakilimas su griausmu ritasi link Panevėžio, kur jau pirmadienį įteiksim šiuos kamuolius mūsų rinktinės vyrams,“ – Jurgiui antrino viso žygio metu kamuolį per Lietuvą lydinti reporterė Aistė Paškevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

„Kažkur prigimtyje įrašyta tokia mūsų dvasia, palaikanti varomoji jėga. Tereikia prisiminti, kad esi lietuvis ir kad mes visi esame čia“, - vienas per kitą Lietuvą apėmusį „Varom už Lietuvą“ fenomeną bandė paaiškinti kamuolį varantys jonaviečiai.

Ir senas, ir jaunas, visi iki vieno – dabar šie žodžiai, buvę tik žygio organizatorių idėjose, tapo „Varom už Lietuvą“ kasdienybe.

Vakar prie žygio prisijungė devynių jaunų mamyčių komanda, kurios su kūdikių nešyklėmis ant krūtinių, stumdamos vežimėlius ar už rankų laikydamos savo mažąsias atžalas, dainuodamos ir skanduodamos kamuolį įžaidė net 3,5 kilometro. Taip jauniausiu kamuolio įžaidėju tapo 2 mėnesių kūdikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Nereali idėja. Krepšininkams tautos kamuolys bus talismanas, nes tiek žmonių prie jo prisilietė, tiek emocijų jame sudėta", - sakė viena iš mamyčių Aistė Balčienė.

Paskutinius tautos derinio dienas kamuolio laukia įžaisti dar 17 miestų ir miestelių: Ukmergė, Vidiškiai, Staškūnai, Leliūnai, Antalgė, Grybeliai, Utena, Diktara, Macionys, Rubikiai, Anykščiai, Troškinai, Juostininkai, Miežiškiai, Liūdynė, Velnys ir Panevėžys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų