• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį vis dar nesimatė ženklų, kad euro zonos politikai artėtų prie susitarimo dėl Suomijos prašomo užstato mainais už dalyvavimą Graikijai teksiančiai 110 mlrd. eurų paskolos programoje, rašo „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl nesibaigiančio ginčo kyla nerimas, kad Graikija gali bankrutuoti. Pastaruoju metu rinkos itin sunerimusios dėl galimo Graikijos finansinių įsipareigojimų nevykdymo. Tokia grėsmė didėja, nes šią savaitę nepavyko išspręsti užstato klausimo. Tuo tarpu Suomija nežada atsisakyti savo principų.

REKLAMA

Politikai atmetė pirminį pasiūlymą, pagal kurį Suomijos suteikta paskola būtų garantuota kitų euro zonos šalių lėšomis.

Svarstyta ir galimybė garantuoti paskolą Graikijai priklausančiu nekilnojamuoju turtu, tačiau Atėnai griežtai atmetė tokį pasiūlymą.

Vokietija ragina rasti išeitį, kuri būtų priimtina visoms euro zonos šalims narėms.

Tvirtą Suomijos principingumą iš dalies lemia balandžio mėnesį šalyje vykę rinkimai, kurių metu Suomijos parlamente trečiąją didžiausią frakciją sudarė partija „Tikrieji suomiai“, kuri prieštaravo Graikijos gelbėjimui. Antrąją vietą užėmę socialdemokratai taip pat negaili kritikos Europos Sąjungai.

Ketvirtadienį Suomijos atstovai sakė, kad tęsia derybas su Graikija ir kitomis euro zonos šalimis ir stengiasi surasti išeitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų