REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Padidėjo prekybininkų, transporto ir apsaugos darbuotojų paklausa, bet sumažėjo statybininkų, sveikatos priežiūros ir socialinių darbuotojų ir galinčiųjų dirbti pramonės įmonėse poreikis. Bendrai per ketvirtį laisvų darbo vietų skaičius sumažėjo 600.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos statistikos departamento vertinimais, antrojo ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 9,5 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams, tai 0,6 tūkst. mažiau nei pirmojo ketvirčio pabaigoje.

REKLAMA

Per ketvirtį laisvų darbo vietų skaičius padidėjo prekyboje - 0,6 tūkst., transporte ir saugojime - 0,1 tūkst., sumažėjo statyboje - 0,6 tūkst., žmonių sveikatos priežiūroje ir socialiniame darbe - 0,3 tūkst., pramonėje - 0,2 tūkst.

Vis dėlto, žiūrint į pokytį per metus, yra daugiau optimizmo. Šių metų antrąjį ketvirtį buvo 3,4 tūkst. daugiau laisvų darbo vietų nei pernai tuo pačiu metu. Labiausiai laisvų darbo vietų padaugėjo prekyboje - 1 tūkst., pramonėje - 0,8 tūkst., transporte ir saugojime - 0,7 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia laisvų darbo vietų 2011 metų antrąjį ketvirtį buvo pramonėje - 2,1 tūkst. arba 21,7 proc., prekyboje - 1,8 tūkst. arba 18,3 proc., transporte ir saugojime - 1,4 tūkst. arba 14,8 proc.

Mažiausiai laisvų darbo vietų buvo nekilnojamojo turto operacijų įmonėse - 0,5 procento visų laisvų darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų