• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Lesto“ darbuotojai atkasinėjo požeminius kabelius ir atjungė Vilniaus romų tabore nelegaliai prisijungusius elektros vartotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio rytą nuo 9 val. į romų taborą lydimi policijos pareigūnų atvyko bendrovės „Lesto“ darbuotojai. Turėdami duomenų, jog tabore vagiama elektros energija, ėmėsi ieškoti nelegaliai prisijungusių vartotojų.

REKLAMA

Vos tik pasirodė pareigūnai ir bendrovės atstovai, taboro gyventojai pasislėpė. Darbininkai atkasė kelis požeminius laidus ir atjungė nelegaliai prisijungusiuosius. Šį kartą patikrinimas atliktas Žemutiniame tabore.

„Labai sudėtinga nustatyti pažeidėją, nes nė vienas jų neprisipažįsta vagiantis elektrą. Todėl susimokėjusių baudas ir skolas labai mažai, nors tik vienetai taboro gyventojų yra sudarę sutartį su bendrove ir įsirengę skaitliukus. Tačiau iš jų ir vagiama elektra“, – sakė bendrovės „Lesto“ atstovė ryšiams su visuomene Edita Sirutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, neretai prieinama iki tokių kurijozų, kai įtariamasis tikina neturintis elektros, o jo namuose šviečia visos lemputės. Tada tie, kas moka už elektrą dievagojasi tai padarę, tačiau skaitiklių parodymai viršija nurodytą sumą. Tada elektra atjungiama už skolas.

Pažeidėjams  surašomi protokolai, paskui teismai priteisia baudas.

Pasak policijos, operacija praėjo sklandžiai, tačiau pažeidėjų ir vėl nepavyko rasti, nors Žemutiniame tabore tik kelios trobos turi įsirengusios elektros skaitliukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų