REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ford“ ir „Toyota“ kooperuosis kuriant hibridines automobilių jėgaines. „Toyota“ yra jau senas šios srities specialistas, su „Ford“ japonai žada kurti didesnes hibridines jėgaines sunkiems automobiliams. Panašu, taip „Ford“ taikosi „hibridizuoti“ savo didžiuosius pikapus.

REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiavimo idėjos pirmą kartą buvo pradėtos gvildenti gana neįprastoje aplinkoje – šioje srityje dirbti išvien pasiūlė „Ford“ vadovas Alanas Mjullalis „Toyota“ kompanijos „galvą“ Akio Tojodą netikėtai sutikęs oro uoste. Tiesa, šios „Ford“ ir „Toyota“ kooperacijos rezultatą pamatysime dar negreitai – šiuo metu tėra pasirašytas tik memorandumas dėl bendradarbiavimo, niekas net neužsimena apie investicijų apimtis. Teigiama, kad pirmus automobilius, kuriuose bus bendrai kurtos jėgainės, pamatysime šio dešimtmečio pabaigoje.

Kodėl „Ford“ prisireikė archajiškus ir konservatyvius pikapus aprūpinti hibridinėmis jėgainėmis? Juk tipiniai tokių automobilių pirkėjai to visai nesuprastų. Pasirodo, kaltos čia vis griežtėjančios taršos ir kuro sąnaudų normos. Jau dabar JAV gaminamų pikapų vidutinės kuro sąnaudos negali viršyti 9,8 l. šimtui kilometrų kelio. Jos vis griežtėja, ir panašu, kad 2025 metais didžiųjų JAV pikapų apetitas negalės būti didesnis, kaip 4,18 l. 100 kilometrų kelio. Todėl, be alternatyvių technologijų išsisukti niekaip nepavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų