• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiausiai 55 žmonės buvo sužeisti pirmadienį Vakarų krante per susirėmimus su Izraelio pajėgomis. Kaip skelbia „RIA Novosti“, remdamasi Palestinos radijo pranešimu, grupė palestiniečių mėtė akmenis į Izraelio pajėgas, kurios vykdė specialią operaciją Vakarų kranto mieste Hebrone.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio kariuomenė prieš minią panaudojo gumines kulkas ir ašarines dujas.

Per operaciją izraeliečiai suėmė dešimtis palestiniečių, juos apklausė ir po kelių valandų paleido. Operacija surengta praėjus dienai po to, kai apie 120 radikalaus islamo grupuotės „Hamas“ rėmėjų buvo suimti Hebrono mieste ir priemiesčiuose.

REKLAMA

Įtampa tarp Izraelio palestiniečių teritorijų išaugo ketvirtadienį, kai teroristai surengė keletą išpuolių Izraelio pietuose ir nužudė aštuonis žmones. Atsakydamas į išpuolius Izraelis pradėjo antskrydžius Gazos ruože, per kuriuos jau žuvo 15 palestiniečių ir per 60 buvo sužeisti.

Ginkluotos grupuotės Gazoje atsakė paleisdamos ilgojo ir trumpojo nuotolio raketas į Izraelio pasienio teritorijas. Izraelio žiniasklaida skelbė, kad iš Gazos per savaitgalį buvo paleista beveik 100 raketų, o pirmadienio rytą apšaudymas tęsėsi. Žuvo du žmonės ir 12 buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų