REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos vyriausybė iki šių metų pabaigos planuoja gauti dvi paramos dalis iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF) – po 1,5 mlrd. JAV dolerių. Apie tai penktadienį per spaudos konferenciją pranešė pirmasis Ukrainos finansų ministro pavaduotojas Anatolijus Miarkovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, šios paskolos bus pervestos į nacionalinio banko rezervus. A. Miarkovskis taip pat paskelbė, kad 2012 m. skolintis iš TVF neplanuojama.

REKLAMA

Anksčiau buvo skelbta, kad TVF misijos atstovai lankysis Ukrainoje rugpjūčio 29-rugsėjo 9 dienomis; per susitikimą planuojama pratęsti diskusijas dėl bendradarbiavimo programos.

ELTA primena, kad 2010 metų liepos 29 d. Ukraina su TVF susitarė dėl naujos 16 mlrd. JAV dolerių vertės kreditavimo programos, kuri bus vykdoma dvejus su puse metų. Iškart po to, kai šiai programai buvo pritarta, Ukraina gavo pirmąją paramos iš TVF dalį, 1,89 mlrd. dolerių.

TVF direktorių taryba per 2010 m. gruodžio 22 d. posėdį nusprendė skirti Ukrainai antrąją paramos dalį – 1,5 mlrd. dolerių. Tuo pačiu TVF iškėlė vyriausybei kelias sąlygas, viena iš jų – pensijų reforma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų