• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos vyrų krepšinio čempionato metu užtikrinti viešąjį saugumą vidaus reikalų sistemos specialiosioms tarnyboms padės išplėsta ir sustiprinta skaitmeninio radijo ryšio sistema. Informatikos ir ryšių departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos inicijavus investicinį projektą „Krepšinis 2011“, VĮ „Infostruktūra“ penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose įrengė bazines specialiųjų tarnybų skaitmeninio radijo ryšio stotis.

REKLAMA
REKLAMA

„Stabilus ir kokybiškas skaitmeninis radijo ryšys labai svarbus specialiosioms tarnyboms siekiant užtikrinti žmonių saugumą ir tinkamai reaguoti į incidentus masinių renginių metu. Džiaugiuosi, kad įgyvendinus projektą „Krepšinis 2011“ vidaus reikalų sistemos pareigūnai Europos vyrų krepšinio čempionatą pasitiks visiškai pasiruošę ir savo rankose turėdami stiprų įrankį“, – teigia vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA

Pagal projektą „Krepšinis 2011“ bazinės specialiųjų tarnybų skaitmeninio radijo ryšio stotys buvo įrengtos Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje – miestuose, kuriuose esančiuose sporto arenų kompleksuose ir jų teritorijose iki šiol buvo nepakankamas radijo ryšys. Kai kuriuose šių miestų įrengtos ir papildomos skaitmeninio radijo ryšio stotys, kurios leistų užtikrinti specialiųjų tarnybų darbą, jei nutrūktų ryšys pagrindinėse bazinėse stotyse.

REKLAMA
REKLAMA

VĮ „Infostruktūra“ direktoriaus Evaldo Paulausko teigimu, įrengus šias papildomas bazines specialiųjų tarnybų skaitmeninio radijo ryšio stotis, ženkliai padidėjo ryšio patikimumas įvardintuose miestuose. Tai parodė šiomis dienomis specialiųjų tarnybų skaitmeninio radijo ryšio patikrinimas, kurį atliko Vidaus reikalų ministerija, Informatikos ir ryšių departamentas, VĮ „Infostruktūra“, policijos ir subrangovų ekspertai.

Specialiųjų tarnybų skaitmeninio radijo ryšio sistema Lietuvoje pradėta diegti 2007 m. siekiant aprūpinti vidaus reikalų sistemos specialiąsias tarnybas naujausio modelio nešiojamaisiais radijo terminalais, TETRA mobiliosiomis bazinėmis stotimis, užtikrinančiomis radijo ryšį likviduojant įvairius incidentus.

Siekiant užtikrinti viešąjį saugumą Europos vyrų krepšinio čempionato metu, buvo įgyvendintas 1,4 mln. litų vertės projektas „Krepšinis 2011“, kurio metu specialiųjų tarnybų radijo ryšio sistema buvo ne tik atnaujinta, bet ir išplėsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų