REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusai vis dažniau renkasi kokybišką poilsį Ispanijos kurortuose, rašo tinklalapis newsru.com. Šiemet poilsiautojų iš Rusijos skaičius Katalonijos pakrantėje padvigubėjo. Kaip pastebi vietinių viešbučių valdytojai, turistai iš Rusijos yra pasirengę išleisti savo poilsiui gana daug, be to, mažiau vartoja svaigalų ir labiau domisi kultūra.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak laikraščio „La Vanguardia“, 70 proc. turistų iš Rusijos, kurie atostogoms renkasi Ispaniją, vyksta būtent į Katalonijos regioną. Per praėjusius metus Katalonijoje lankėsi 374 tūkst. turistų iš Rusijos ir manoma, kad metais šis skaičius šiemet gali padvigubėti ar bent išaugti iki 600 tūkst.

REKLAMA

„Turistai iš Rusijos tapo kultūringesni, nėra tokie triukšmingi, mėgsta apsipirkti ir vartoja mažiau svaigalų nei turistai iš Anglijos“, – pripažino penkių žvaigždučių viešbučio „Gran Palas“ vadybininkas Indalecio Salas. Apie 80 proc. šio viešbučio svečių sudaro poilsiautojai iš Rusijos.

Vadybininkas taip pat akcentavo, kad turistai iš Rusijos domisi ne tik jūra ir saule, bet ir Barselona, Montseratu, parku „Port Aventura“. Be to, rusai su malonumu apsipirkinėja atostogų metu, gal todėl Rusijos turistai yra labiau matomi šviesiu paros metu nei svečiai iš Didžiosios Britanijos, kurie pirmenybę teikia popietei prie viešbučio baseino, o paskui eina ieškoti vakarinių pramogų.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos turistų skaičius Costa Doradoje susilygino su turistų iš Didžiosios Britanijos skaičiumi, bet kai kuriose vietose didžiąją poilsiautojų daugumą vis tik sudaro rusai. Anksčiau į Ispaniją rusų turistų atvykdavo daugiausiai iš Sankt Peterburgo ir Maskvos, dabar jie plūsta iš visos Rusijos.

„Pirmiausiai čia ilsėti atvykdavo multimillionieriai, kurie buvo išleisdavo daug pinigų parduotuvėse. Dabar daugiausia atvyksta viduriniosios klasės žmonėms, kurie ištisus metus taupė poilsiui ir dabar žino, kiek gali išleisti“, – sakė „NTIncoming-Natalie Tours“ vadovas Jordi Matas.

Vidutiniškai turistai iš Rusijos Ispanijoje per vienas atostogas praleidžia 12 naktų ir išleidžia apie 1,5 tūkst. eurų o neįskaitant kelionės ir apgyvendinimo išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų