REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Degalinių tinklas „Statoil“ atidarys pirmąją Lietuvoje krepšiniui skirtą degalinę. Įrengta pagal naują „Statoil“ koncepciją, ji iškils kelyje Klaipėda-Vilnius prie Kauno. Šioje degalinėje bus įrengtas simbolinis Lietuvos krepšinio muziejus, vyks fotografijų parodos, o norintieji pasimankštinti prieš tolimesnę kelionę ras nedidelę aikštelę ir krepšį. Planuojama, kad ši degalinė duris atvers šių metų pabaigoje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame ilgamečiai Lietuvos krepšinio rėmėjai ir aistruoliai, todėl specialios krepšinio degalinės atidarymas buvo tik laiko klausimas. Ne atsitiktinai unikali degalinė iškils greta Kauno – miesto, kuris laikomas Lietuvos krepšinio sostine ir vietoje, kurią patogu pasiekti iš daugelio Lietuvos miestų, – sakė UAB „Lietuva Statoil“ direktorius Tom Graven-Lauritzen. – Tikimės, kad šią degalinę pamėgs visi keliautojai, kurie galės atsipūsti ir pasimankštinti prieš kelionę ar jos metu“.

REKLAMA

„Statoil krepšinio“ degalinė bus statoma pagal naują koncepciją. Joje bus skirta daugiau dėmesio poilsio zonai – čia bus įrengtos patogios kėdės ir staliukai, keliautojai galės pailsėti ir užkąsti. Be to, bus sudarytos sąlygos dirbti kompiuteriu, prisijungti prie bevielio interneto, pasikrauti mobilųjį telefoną. Šiltuoju sezono metu poilsio zona bus įkurta ir lauke. Degalinėje taip pat bus siūlomas platesnis maisto asortimentas – ne tik sumuštiniai ir dešrainiai, bet ir salotos, desertai.

REKLAMA
REKLAMA

„Statoil krepšinio“ degalinėje bus įrengta nedidelė aikštelė ir krepšinio stovas, kad keliaujantieji galėtų pamėtyti kamuolį į krepšį, prasimankštinti. Degalinės viduje įsikurs „mini krepšinio muziejus“. Netradicinėje aplinkoje įrengtame muziejuje bus eksponuojami daiktai, menantys istorinius Lietuvos krepšinio ir „Lietuva Statoil“ momentus.

Statybos pradžios paminėjime T. Graven-Lauritzen ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas pasirašė laišką ateities kartoms, kuris buvo įmūrytas į statomos degalinės pamatus. „Mūsų susitelkimas ir vienybė padės pasiekti pergalę ir įveikti visas priešininkų komandas. Atminkite, kad neįveikiamų varžovų nebūna, kai į krepšinio aikštelę išbėga Lietuvos rinktinė!“, – rašome įkvepiančiame laiške. Šio laiško kopija bus eksponuojama būsimajame muziejuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų