• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Panevėžio savivaldybės stogu atšvęstos Antaninės puotoje nedalyvavusios, bet pavaldinių nekontroliavusios administracijos direktorės Kristinos Vareikienės piniginę paplonino tik simboliškai. Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyrius Savivaldybės vadovę nubaudė 500 litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Skyriaus viršininko Rimanto Trotos teigimu, K.Vareikienei nuobauda skirta už tai, kad nesiėmė priemonių darbuotojų saugai ir sveikatai užtikrinti.

REKLAMA

Didžiausia bauda įstaigos vadovui, nesugebėjusiam sužiūrėti, ką pavaldiniai veikia darbo metu, siekia 2500 Lt.

Pasak R.Trotos. minimali bauda K.Vareikienei skirta nenustačius sunkinančių aplinkybių.

Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėją vardinių proga su kolegomis pasveikinusi jo pavaduotoja Nadiežda Stragienė į valstybės biudžetą sumokėjo simbolinę 50 litų baudą už tai, kad po vaišių jos vienintelės kraujyje buvo rasta 0,3 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R.Trotos, pavaduotojai bauda buvo perpus sumažinta, nes valdininkė paskubėjo ją susimokėti per dešimt dienų.

Teisės aktai numato, kad darbe neblaivus pasirodęs asmuo baudžiamas nuo 100 iki 300 litų.

Po kilusio ažiotažo, kai Savivaldybėje darbo metu dešimt Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus darbuotojų, tarp jų ir vicemero Gintaro Šileikio sesuo Violeta Normantienė, užuot dirbę, viename iš kabinetų vaišinosi švęsdami vedėjo vardines, tik simboliškai tebuvo nubausti ir kiti puotos dalyviai.

K.Vareikienė vaišių kaltininkui Antanui Stokai ir jo pavaduotojai N.Stragienei skyrė papeikimus, kitiems puotautojams – tik pastabas.

Direktorė yra teigusi, jog vedėją būtų baudusi ir griežčiau, tačiau to padaryti neleidę teisės aktai – mat A.Stokos kraujyje alkoholio nebuvo rasta.

Tokios geros atomazgos turbūt nesitikėjo nė patys puotos dalyviai.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų