REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais tėvai pamiršta, kad pradines klases baigusių mokinių mokyklinių prekių krepšelis vyresnėse klasėse gerokai keičiasi. Didžiausio Lietuvoje biuro reikmenų ir mokyklinių prekių tinklo „Officeday“ rinkodaros vadovė Aušra Kazanavičienė primena ko reikia vaikams, kurie eis į penktą ir aukštesnes klases.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad vyresnėse klasėse daugėja pamokų, jos yra sudėtingesnės, todėl reikia ir daugiau įvairesnių mokyklinių priemonių. Kartais tėvai per vėlai susizgrimba, todėl trūkstamų daiktų tenka ieškoti paskubomis“, - sako A. Kazanavičienė.

REKLAMA

Vyresniųjų klasių mokiniui nebeužtenka, kaip pirmokui, po penkis sąsiuvinius linijomis ir langeliais. Per vieną trimestrą kiekvienam mokymosi dalykui reikia 1–2 sąsiuvinių, ne tik paprastų, bet ir pusstorių.

Nuo penktos klasės mokiniai dažniausiai atsisveikina su parkeriais ir ima rašyti tušinukais ar rašikliais. Pasak „Officeday“ atstovės, geriau yra rinktis rašiklius, kurie rašo kaip parkeriai, tačiau juose keičiama ne kapsulė, bet šerdelė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokiu rašikliu yra lengviau rašyti, o tai yra svarbu toliau lavinant vaiko rašyseną. Juos rekomenduotume naudoti bent jau tose pamokose, kuriose reikia daug rašyti, kad ranka greitai nepavargtų. Jei nusprendėte rinktis tušinuką, atkreipkite dėmesį į jo brėžio storį, ar lengvai jis brėžiasi. Taip pat nepamirškite, kad dažniausiai mokytojai prašo rašyti mėlynai“, – pasakojo A. Kazanavičienė.

Jūsų vaikui greičiausiai reikės ir braižybos reikmenų: patogiausias pieštukų storis yra HB – nei per kietas, nei per minkštas, o liniuotės turėtų būti ne trumpesnės nei 20 cm. Taip pat reikės skriestuvų rinkinio, matlankio, skaičiuotuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vyresni vaikai daro nemažai projektų, tad būtina turėti įmaučių, segtuvėlių jiems įrišti. Gerai turėti jų namuose iš anksto, kad nereikėtų jaudintis prieš pristatant projektus. Jie dažnai daromi ir ant A3 formato popieriaus, rečiau – ant A2 ar A1“, – vardijo „Officeday“ atstovė.

Pasak jos, labai praverčia ir tokios smulkmenos kaip specialūs žymekliai, skirti pasižymėti vadovėliuose, pratybose svarbius puslapius. Taip pat rašalo trynikliai, kurie padeda išlaikyti švaresnius sąsiuvinius. Beje, naujam mokinio krepšeliui susidėti reikės ir naujos, jau ne pradinukui tinkančios kuprinės.

„Vaikui reikalingas mokyklines prekes rekomenduotume pirkti specializuotose parduotuvėse, kur kvalifikuoti specialistai suteiks išsamią informaciją apie konkrečiai klasei reikalingus mokyklinius reikmenis ir parinks juos pagal kiekvieno individulius poreikius“, – pataria biuro reikmenų ir mokyklinių prekių tinklo „Officeday“ rinkodaros vadovė Aušra Kazanavičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų