REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos mėnesį pasaulio sunkaus svorio bokso čempionų ukrainiečių Vitalijaus ir Vladimiro tėvas (64 metai) mirė nuo vėžio. Interviu „Hamburger Abendblatt“ Vitalijus kalba apie savo jausmus ir mirtį.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, tai sunkus metas ir tikrai nežinojau, kaip tai išgyvensiu, - pasakojo Vitalijus. – Matote, tik mama ir aš žinojome, kokia išties prasta tėvo sveikatos būklė. Gydytojai sakė, kad tai poros savaičių reikalas. Tėvui nieko nesakėme, nes nenorėjome papildomai jį jaudinti.“

REKLAMA

Savo vaikams Vitalijus apie senelio mirtį kol kas nepasakojo: „Neatradome drąsos jiems apie tai pasakyti. Nežinau tiksliai, kaip tai padaryti.“ Anapilin tėvą palydėjęs boksininkas tvirtino, kad mirtis jo negąsdina. „Nebijau mirties, nes čia nieko pakeisti negali – visi mirsime, todėl apie tai net negalvoju. Tikiu gyvenimo po mirties.“

Savo testamento Vitalijus dar neparašė, nes tai daryti, anot jo, dar per anksti. Tačiau jo tėvas mirė dėl Černobylio atominės elektrinės avarijos pasekmių. 1986 metais visa Kličko šeima su abiem būsimais čempionais buvo visai šalia katastrofos vietos.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonės, gyvenę padidintos radiacijos zonoje, turi daugiau šansų susirgti vėžiu. Tai puikiai suvokiu, tačiau tikrai nesirengiu nuolat apie tai galvoti, nes galiu išprotėti.“ Būdamas 40 metų Vitalijus jaučiasi kaip niekad gerai.

„Būdamas jaunuolis galvojau, kad 40 metų jau būsiu senelis. Šiandien galvoju, kad tai tik skaičiai. Svarbiausia – kaip jautiesi. Fiziškai jaučiuosi geriau nei būdamas trisdešimties“, – sakė jis. Rugsėjo 10 dieną V. Kličko gins pasaulio čempiono titulą dvikovoje su lenku Tomaszu Adameku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų