REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusiam Maskvos prefektui sąskaitos Lietuvos bankuose ir toliau bus neprieinamos, taip nutarė Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs įtariamojo Jurijaus Chardikovo advokato skundą.

REKLAMA
REKLAMA

Advokatas ir jo ginamasis nesutiko su žemesnio teismo sprendimu, kuriuo buvo pratęstas nuosavybės teisių į pinigines lėšas, esančias keturių Lietuvos komercinių bankų sąskaitose, laikino apribojimo terminas.

REKLAMA

Penktadienį paskelbtomis apygardos teismo nutartimis skundas buvo atmestas. Savo sąskaitomis bankuose J. Chardikovas negalės naudotis iki rugsėjo 8 dienos.

Atlikdami teisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai surinko duomenų, kad J. Chardikovas iš Rusijos bankų į mūsų šalies bankuose savo vardu atidarytas sąskaitas pervedė daugiau kaip 8 mln. eurų. Vėliau šie pinigai atsidūrė įmonės, kurią įkūrė J. Chardikovas, sąskaitose. Šis asmuo - Rusijos Federacijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Pareigūnai turi duomenų, leidžiančių manyti, jog į Lietuvą buvo pervestos nusikalstamu būdu įgytos lėšos.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai rugpjūčio 4 d. J. Chardikovui buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo ir įmonės, naudojamos neteisėtai veiklai nuslėpti, įsteigimo ar vadovavimo jai.

Vilniaus apygardos prokurorės Rasos Miltinytės nutarimu, praėjusį gruodį buvo laikinai apribotos J. Chardikovo nuosavybės teises į jam priklausantį turtą - pinigines lėšas, esančias keturių Lietuvos bankų dvylikoje sąskaitų.

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas šių metų birželio 8 d. nutartimis pratęsė J. Chardikovo nuosavybės teisių į pinigines lėšas, esančias keturių Lietuvos bankų sąskaitose, laikino apribojimo terminą trims mėnesiams - iki šių metų rugsėjo 8 dienos. Teismas nustatė visišką nuosavybės teisių apribojimą uždraudžiant valdyti, disponuoti ir naudotis visu turtu, tačiau leidžiant įmokas.

Vilniaus apygardos teismo teisėjos Daivos Kazlauskienės priimtos nutartys - galutinės ir neskundžiamos.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų