REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija neplanuoja skirti Kiprui antikrizinės paramos, analogiškos tai, kurią gavo Graikija ir kitos ES šalys. Apie tai, kaip praneša AFP, pareiškė Europos Sąjungos (ES) ekonomikos ir pinigų reikalų komisaras Olli Rehnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak O. Rehno, paramos Kiprui skyrimo klausimo Europos valdininkai netgi nesvarstė. Jis pastebėjo, kad šalies ekonomika ypatingų sunkumų neišgyvena, o salos valstybės vyriausybė pažadėjo vykdyti būtiniausias reformas.

REKLAMA

O. Rehno pareiškimas nuskambėjo iškart po to, kai rugpjūčio 10 d. reitingų agentūra „Fitch“ sumažino Kipro reitingą iškart dviem laipteliais nuo A iki BBB. Komentuodama savo sprendimą agentūra pareiškė, kad Kipras greičiausiai nepajėgs įveikti savo finansinių įsipareigojimų be tarptautinių finansinių institucijų paramos.

Kipro vyriausybė, savo ruožtu, pareiškė ketinanti padidinti PVM 2 proc. punktais, taip pat padidinti kai kuriuos kitus mokesčius. Tokiomis priemonėmis, valdininkų nuomone, pavyktų surinkti į biudžetą daugiau pinigų. Apie tai praneša „The Financial Mirror“.

Vasarą Kipro reitingus sumažino ir kitos agentūros - S&P ir „Moody's“.

Kipro ekonomika nemažai priklauso nuo Graikijos, kurios reitingas šią vasarą buvo sumažintas iki žemiausio lygio pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų