REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tai joks nesutapimas, mano nuomone, tai panašu tiesiog į pinigų plovimą“, – teigė Europos parlamentaras, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich, komentuodamas ketvirtadienį paviešintus faktus apie daugiau nei 1 milijoną Europos Sąjungos lėšų, skirtų su buvusiu Ūkio ministru Dainiumi Kreiviu siejamoms įmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Socialinės apsaugos ir darbo ministrų, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos atstovų Rimanto Jono Dagio ir Donato Jankausko parašais bendrovėms „Specializuota komplektavimo valdyba“ ir „Makveža“ skirtos lėšos beveik neabejotinai  yra „atidirbtos sistemos dalis“.

REKLAMA

„Per krizę labai jau gerai plėtėsi statybinių medžiagų prekybos tinklą turinti bendrovė „Makveža“.  Argi nėra  pavyzdžių, kaip tokiose įmonėse perka, ne pačiomis geriausiomis kainomis, ir įmonės, kurios laimi visokius renovacijų ir statybos konkursus, nes sąlygose būna numatoma – kur konkrečiai pirkti arba nustatomos tokios sąlygos, kad nebūtų realaus pasirinkimo? “ – pastebėjo V. Uspaskich.

Pats politikas teigė, kad būdamas ūkio ministru, su jo paties verslo interesais siejamoms bendrovėms nieko nedavė. „Buvau net pasakęs, kad nė nesivargintų paraiškų rašyti ir negaištų laiko“, – teigė V. Uspaskich.

REKLAMA
REKLAMA

Jis atmetė TS–LKD frakcijos Seime seniūno J. Razmos portalui „Balsas.lt“ išreikštą nusistebėjimą dėl opozicijos dėmesio tokiems pinigų skyrimams ir užuominas, kad Kėdainiuose įtartinai dažnai konkursus laimi su V. Uspaskich siejamos bendrovės, tarp kurių paminėta „Vikstata“.

„Vikstata“ niekada nelaimėjo jokio valstybinio užsakymo, o Kėdainių savivaldybėje nėra nei manęs, nei mano mamos, nei žmonos, nei uošvienės. Taip ir perduokite J. Razmai“, – atkirto V. Uspaskich.

Politikų žodžių mūšis prasidėjo po to, kai ketvirtadienį žiniasklaidoje buvo paskelbta, kad su skandalu postą praradusio D. Kreivio aplinkos įmonės gavo nemažas pinigų sumas ne tik per ūkio, bet ir Socialinės apsaugos bei Darbo ministeriją, kuriai vadovavo ir tebevadovauja ministro bendrapartiečiai.

Personalo kvalifikacijos kėlimo paslaugas už ES lėšas gaus dvi su eksministru susijusios bendrovės – „Specializuota komplektavimo valdyba“ „Makveža“. Abiejų bendrovių valdyme dalyvauja buvusio ministro mama Florentina Kreivienė – jai priklauso SKV akcijos bei „Makvežą“ valdančios bendrovės „Stamija“ akcijų paketas, kurį D. Kreivys savo mamai už simbolinę sumą pardavė vos tapęs ministru. Išsyk po to prasidėjo sparti prekybos tinklo „Moki – veži“ plėtra. Būtent tų pačių įmonių sėkmė mokyklų renovavimo konkurse  tapo ministro atsistatydinimo priežastimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų