REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kakadu“ komanda sulaukė skambučio iš vaikino, kuris pasakojo, kad jį ir jo brolius atvykę dviem ekipažais sumušė policijos pareigūnai. Aiškintis įvykio aplinkybių į Raseinių rajoną, Paliepių kaimą išvyko korespondentė Aušrinė. Jai teko aplankyti Stumbrų šeimą, kurioje dvylika vaikų – dvi seserys ir net dešimt brolių.

REKLAMA
REKLAMA

Treniruoti Stumbrų vyrukai – ne kokie kaimo chuliganai. Jie – sportininkai, tiksliau, sveikuoliai. Negeria, nerūko, per dienas kilnoja svarmenis ir padeda tėvams ūkininkaut. Šaimos ūkis ‒ apie penkiasdešimt hektarų.

REKLAMA

Stumbrų vyrukai be tik patys „nepijokauja“, bet ir kitiems piktnaudžiauti alkoholiu neduoda. Pagrindinis brolių karo su „pijokais“ laukas – vietos parduotuvės prieigos.

Prisimindamas incidentą Valdas Stumbra pasakojo, kad viduryje kiemo jį ir jo brolį Gintarą mušė ne eiliniai chuliganai, o Raseinių policijos pareigūnai. Tačiau jie esą buvo neuniformuoti ir pažymėjimų nerodė. „Vertė ant žemės, dujas pūtė, spardė, daužė kojom ir rankom.  Net ir parverstus ant žemės mušė, surakino, dar iš kojos pridėjo. Sąmonę buvau praradęs 10 minučių. Paskui puolė prie jaunesnio brolio, net nelabai ką ir mačiau“, ‒ pasakojo vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinia kuo viskas būtų pasibaigę, jei namo būtų nesugrįžę kiti du broliai – Edvardas ir Raimundas. Jie išgelbėjo brolius ir sutramdė policijos pareigūnus. „Išgirdom kieme triukšmą ir pamatėm, kad brolį pasiguldę Gintariuką tryse muša pareigūnai.  Vienas užsukęs ranką, uždėjęs antrankį iš daužo ranka ir koja, kitas atėjęs tiesiai į galvą spyrė“, ‒ pasakojo Edvardas.

Laisvėje likę aštuoni broliai labiausiai pasipiktino ne dviejų Stumbrų areštu, o tuo, kad pareigūnai esą pakėlė ranką prieš jų mamą – šešiasdešimt trejų pensininkę Elenutę Stumbrienę, kuri taip pat puolė ginti savo sūnų. „Vienas spyrė man į krūtinę. Nežinau kodėl, bet įsiutę kaip iš „beprotnamio“ buvo. Atrodo asmeninį kerštą rengia mūsų šeimai“, ‒ pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad vietos spaudoje pasirodė straipsniai, jog tai ne pareigūnai sumušė Stumbrų šeimyną, atvirkščiai –du vaikinukai su mama sudorojo penkis ginkluotus policijos pareigūnus. „Šešiasdešimtmetį perkopusi sodybos šeimininkė vieną iš pareigūnų apipylė neaiškios kilmės skysčiu ir dar keletą kartų trenkė per galvą. Policijos pareigūnai gydosi ambulatoriškai“, ‒ rašoma viename iš straipsnių.

Stumbros policininkus apskundė prokuratūrai. Tačiau prokurorai tyrimą pradėjo ne iškart. Todėl Stumbriukai kreipėsi pagalbos į televiziją. „Kakadu“ komanda tikisi, kad paviešinus šį Stumbrų ir policininkų karą vyrai nustos aiškintis santykius kumščiais ir pagaliau Paliepiuose įsivyraus taika.

Siūlome pažiūrėti visą „Kadadu vasara“ reportažą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų