REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Makalius.lt toliau kalbina pigiai keliaujančius tautiečius. Vilniečio Tomo paklausėme, kaip jam sekėsi taupyti, pamatyti Prancūzijos Marselį ir ką jis rekomenduotų keliautojams?

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl nusprendėte keliauti pigiai?

Aplankyti Prancūziją pakvietė netoli Marselio gyvenantys bičiuliai. Nusprendžiau pasisvečiuoti ir tuo pačiu pakeliauti po Prancūzijos pietų regioną – Rivjerą, arba dar kitaip – Žydrąjį krantą (Cote d'Azur).  Pasirinkimo galimybių, kaip (kokių avialinijų pagalba) pasiekti šį miestą, buvo nedaug, tad maloniai nustebau sužinojęs, kad tai galima padaryti ne tik pakankamai nesudėtingai, bet ir labai labai pigiai. Tad suvokdamas visas galimas rizikas, skrendant pigių skrydžių aviakompanijomis, nedvejodamas pasiryžau iki Marselio ir atgal skristi su Ryanair ir Wizzair.

REKLAMA

Marselis (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Balsas.lt)Marselis (nuotr. makalius.lt)

Trumpai apie maršrutą

Į Marselį išvykau iš Kauno oro uosto, per Gioteburgą su Ryanair. Atgal iš Marselio skridau per Stokholmo Skavstos oro uostą (su Ryanair), o iš ten – tiesiai į Vilnių su Wizzair.

Kiek sumokėjote už bilietą ir išleidote svečioje šalyje?

Bilietai iki Marselio ir atgal man kainavo iš tiesų labai pigiai. Bilietas iš Kauno į Gioteburgo kainavo 21 litą, iš Gioteburgo į Marselį  - 56 Švedijos kronas (~23 litus); bilietas iš Marselio į Stokholmą kainavo 6 eurus (~ 21 litą), o bilietas iš Stokholmo į Vilnių  - tik 4 litus. Iš viso, sudėjus visų lėktuvo bilietų kainas ir visus susijusius mokesčius, 10-ties dienų kelionė kainavo bene 156 litus. Turbūt labai paprastai galėtume atsakyti į klausimą, ar pigi tai buvo kelionė, jei palygintume, kiek kainuoja nuvykti į mūsų šalies pajūrį iš sostinės nuosavu automobiliu...

REKLAMA
REKLAMA

Marselis (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Balsas.lt)Marselis (nuotr. makalius.lt)

Kadangi kelionės metu buvau apsistojęs pas draugus, neteko susidurti su rūpesčiais dėl nakvynės. Po pietų Prancūzijos pakrantę keliavome nuosavu bičiulių automobiliu, tad rūpintis automobilio nuoma ar viešojo transporto ypatumais taip pat neteko. Beje, benzinas tuo metu buvo pigesnis, nei Lietuvoje.

Marselis (nuotr.makalius.lt) (nuotr. Balsas.lt)Marselis (nuotr.makalius.lt)

Maistas Prancūzijoje labai gardus, įvairus, šviežias ir, tiesą sakant, nėra pigus. Jei lyginsime Lietuvos ir Žydrojo kranto kavinių, restoranų patiekalų kainas. Tačiau, kadangi gyvenome namuose, daug ką pirkome netoli namų įsikūrusiame prekybos centre, kur kainos – itin draugiškos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marselio uostas (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Balsas.lt)Marselio uostas (nuotr. makalius.lt)

Būtina aplankyti...

Prancūzijos Rivjera – nepaprastai žavi Viduržemio jūros pakrantės dalis Prancūzijoje: nuostabūs paplūdimiai, šiltas jūros vanduo, visą parą gyvi miestai, miesteliai, nuoširdūs žmonės, gardus maistas. Per visą kelionės laiką, nuskridus į Marselį, pavyko aplankyti Kanus, ir, besibaigiant žymiajam kino festivaliui, žengti raudonuoju kilimu.

Merselio gamta (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Balsas.lt)Merselio gamta (nuotr. makalius.lt)

Aplankykite Nicą, dar vadinamą Žydrojo kranto sostine, pasižvalgykite kurortiniuose St. Tropez, St. Rafael. Nepaprastai didelį įspūdį paliko bene tankiausiai apgyvendintas Europos taškas – Monakas (čia kaip tik vyko Formulės – 1 Monako didžiojo prizo kvalifikaciniai važiavimai, tad iš labai arti teko akis į akį susidurti su garsiaisiais lenktynininkais, pačiupinėti bolidus), garsieji Monte Carlo kazino rūmai ir kt.

REKLAMA

Pigios kelionės privalumai ir trūkumai?

Pigios kelionės trūkumai – kas tai? Mano nuomone, jeigu nesibaidoma keletos valandų pertraukos nuo vieno skrydžio iki kito (jei skrendama su persėdimu), jeigu nesuteikiama ypatinga reikšmė sėdimajai vietai ar nemokamam maistui bei gėrimams skrydžio metu, jei tinka ir patinka keliauti su rankiniu bagažu – kelionės pigių skrydžių oro bendrovėmis – pats tas drąsiems, veržliems, azartiškiems žmonėms.

Ko palinkėtumėt Makalius.lt skaitytojams?

Būti drąsiems, aktyviems, iniciatyviems, domėtis kelionėmis, kelionių būdais, keliauti ir dalintis įspūdžiais su kitais – juk tai daryti šitaip lengva!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų