REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Skandalingas finansinių duomenų apie Baltarusijos opoziciją pateikimas Minsko režimui, kuris atvirai susidoroja su žmogaus teisių gynėjais,  padarė didžiulę žalą Lietuvos valstybei, taip pat investuotojų pasitikėjimui šalies administracine ir bankine sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Dar didesnį susirūpinimą kelią Baltarusijos visuomenės aktyvistų pranešimai, jog Lietuvos institucijos galimai nurodė perduoti Minskui ne tik „Vesna“ žmogaus teisių centro, bet ir kitų nevyriausybinių organizacijų ir visuomenės aktyvistų privačių sąskaitų išrašus, nes tokie organizuoti veiksmai liudytų apie paramą Baltarusijos režimo nusikalstamai veiklai“, – teigia Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūnas, teisininkas Vidmantas Žiemelis.

REKLAMA

Jis sveikina Seimo pirmininkės Irenos Degutienės iniciatyvą dėl šio skandalo sušaukti išplėstinį Seimo užsienio reikalų komiteto posėdį.

„Tačiau Seimo Komitetas nedisponuoja teisinėmis galiomis išsamiam tyrimui atlikti ir kaltininkams nustatyti. Todėl Seimas privalo nedelsiant organizuoti viešą parlamentinį tyrimą, kuris leistų atskleisti ne tik tikruosius kaltininkus ir finansinių duomenų apie  Baltarusijos opoziciją pateikimo mąstą, bet ir skaidriu geranoriškumu sušvelninti Lietuvos valstybei padarytą politinę ir materialinę žalą“, – tvirtina Krikščionių partijos frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Vidmantas Žiemelis perspėja: jei to, kaip dera demokratinėje valstybėje, nepadarys valdantieji, tokį tyrimą Seime inicijuos Krikščionių partija kartu su kitomis opozicinėmis jėgomis.

Jis primena, kad Baltarusijos žmogaus teisių gynėjai yra ne kartą priekaištavę dėl Lietuvos valdančiųjų galimos tiesioginės ar netiesioginės paramos A. Lukašenkos politikai, ypač rinkimų laikotarpiu. Krikščionių partija mano, kad tarptautinį politinį ir finansinį pasitikėjimą Lietuvos valdžia gali atgauti tik drąsiu ir viešu gėdingo skandalo parlamentiniu tyrimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų