REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žymi baltarusių žurnalistė Natalja Radina Lietuvos prašo politinio prieglobsčio. Apie tai ji pranešė straipsnyje, pirmadienį publikuotame jos redaguojamame tinklalapyje charterg97.org.

REKLAMA
REKLAMA

N. Radina yra viena iš kaltinamųjų byloje dėl masinių riaušių 2010 m. gruodžio 19 dieną, kilusių protestuojant dėl prezidento rinkimų rezultatų.

REKLAMA

Pasak N. Radinos, ji, draugų padedama, sugebėjo išvykti iš Baltarusijos.

Jau balandžio 1 dieną žurnalistė buvo Maskvoje. Tiesa, be dokumentų - jie liko Valstybės saugumo komitete.

Atgauti dokumentus N. Radinai pavyko tik padedant Jungtinių Tautų (JT) Aukščiausiojo Pabėgėlių komisariato valdybai Rusijoje.

Po to, kai JT pripažino N. Radinos pabėgėlio statusą, pirmoji valstybė, kuri suteikė jai tarptautinę paramą, buvo Nyderlandai. Liepos 28 d., sutvarkiusi visus reikalingus dokumentus, ji išskrido iš Maskvos į Amsterdamą.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu labai dėkinga Nyderlandams už išgelbėjimą, bet po trijų dienų aš išvykau į Lietuvą. Po prezidento rinkimų tinklapis “charter97.org„ buvo užregistruotas šioje šalyje, čia dirba mano kolektyvas ir deramai vykdyti savo, kaip redaktorės, funkcijas šiandien aš galiu tik Vilniuje. Rugpjūčio 4 d. aš paprašiau Lietuvos politinio prieglobsčio“, - pranešė N. Radina.

N. Radina nuo 2010 m. gruodžio 20 d. iki 2011 m. sausio 28 d. išbuvo KGB tardymo izoliatoriuje, po to buvo paleista, paėmus jos rašytinį pasižadėjimą neišvykti.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų