REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau  XVIII kartą rugpjūčio 13–14 d visi kantri muzikos gerbėjai turėtų būti ne kur nors kitur, o Visagine. Čia vyks Tarptautinis muzikos festivalis „Visagino country“. Gyvuoja jis nuo 1991 metų ir ko gero galėtų pretenduoti į Lietuvos Gineso rekordų knygą – kaip vienintelis festivalis šalyje, prasidėjęs kartu su Nepriklausomybe ir tebevykstantis iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio signatarai: žinomas muzikos autorius ir atlikėjas Virgis Stakėnas, kuriam pirmam kilo kantri muzikos festivalio Lietuvoje idėja, Kultūros ministerijos darbuotojai Edmundas Žalpys ir Sigitas Morkūnas. Ketvirtasis žmogus – Elena Čekienė, „kantri vietininkas“ Sniečkuje (taip tada vadinosi Visaginas... Festivalis davė pradžią miesto vardui?.. Unikalu). Nuo 2011 m. balandžio ilgametė festivalio prezidentė, išrinkus ją Visagino savivaldybės mero pavaduotoja, perleido pareigas dukrai Rūtai. Nuo 16 metų Rūta Čekytė buvo geriausia pagalbininkė organizuojant festivalį – galima sakyti, kad užaugo ir subrendo kartu su festivaliu – tikisi ir dabar susitvarkysianti su užgriuvusia atsakomybe. Neslepia, kad ją ir padrąsina, ir jai pagelbėja mamos palaikymo, patarimo žodžiai.

REKLAMA

Nuo 1991 m. keitėsi festivalio ruošime dalyvavę žmonės, bet pagrindiniai organizatoriai liko visaginiečiai. Nuo 1997 m. pirmą kartą į pagalbą buvo pakviesta kauniečių „Miesto šventė“. Taip jau keturioliktą festivalį bendrai organizuoja „Visagino country“ centras ir viešoji įstaiga „Miesto šventė“ .

Per tuos metus aibė muzikantų beveik iš visų Europos šalių, JAV ir Kanados, Naujosios Zelandijos, Australijos aplankė festivalį. Jame žibėjo ir pasaulinio garso, ir mažiau žinomos kantri muzikos žvaigždės. Bet juk svarbiausia ne tai, – svarbiausia, kad festivalis gyvuoja, kad rugpjūčio mėnesį Visaginą apninka laisva prerijų dvasia. Dvi dienas ir naktis Visaginas tampa kantri muzikos sostine, lietuviškuoju laisvų sielų Vudstoku.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje ir šiemet netrūks veiksmo. Patyrusios nors ir jaunos kantri grupės iš Klaipėdos „Vixva“ koncertas prie „Domino“ prekybos centro taps ankstyvuoju festivalio šaukliu. Festivalio vartai – tradicinis motorizuotas festivalio dalyvių ir svečių paradas Visagino miesto gatvėmis. Naujoji jaunoji festivalio prezidentė kviečia visus baikerius, pabalnojus metalinius žirgus, vėjeliu apskrieti miestą skelbiant festivalį prasidedančiu. Tradicija. Vos tik kolona sugužės į stadioną, sceną užvaldys jaunieji kantristai. Prasidės vaikų ir jaunimo projekto „Kantri viltys“ koncertas. Irgi tradicija – ir jau 11-tus metus. Projekto vadovė, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro „Remido“ studijos vadovė Loreta Stasytytė. Jaunieji kantristai pradės ir antrosios dienos koncertą rugpjūčio 14 d.  Pasirodys dainorėliai ir šokėjėliai iš Vilniaus, Kauno,  Mažeikių, Visagino ir kt. Lietuvos miestų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 14 d. nuo 15 val. stadioną valdys Lietuvos kantri klubai. Visagino kantri klubas ne tik muzikuos ir kvies visus norinčius dainuoti kantri dainas, bet virs ir visus vaišins kantri pietumis. Miestų kantri klubai organizuos piešinių konkursą „Vaikai piešia kantri“, mokys linijinių šokių žingsnių. Veiks atrakcionų parkas, bus galima pažaisti dažasvydį, atsigaivinti Utenos alumi, gaiviaisiais gėrimais, paskanauti lietuviškų ir kitų šalių virtuvės patiekalų. Ir, žinoma, mugė: dar neturintys skrybėles –  galės čia išsirinkt. Ir ne tik ją...

REKLAMA

Baigiant į dangų kils šventiniai fejerverkai, skirti festivaliui ir Visagino miestui – 2011-ųjų  festivalis tradiciškai skiriamas bronzinio Supermiesto 36-tajam gimtadieniui. Ir vėl skambės festivalio himnas – „Seni draugai“, kurį drauge su Virgiu Stakėnu jau aštuonioliktą kartą trauks, kaip visada, visas stadionas.

Atvažiuok ir Tu, pajusk tą laisvės pojūtį, užsikrėsk kantri muzikos virusu ir skrisk su juo visą likusį gyvenimą. Tavęs čia laukia. Ir artistai ir organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų