REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sunkaus svorio bokso čempionas (pagal WBC) Vitalijus Kličko dėl buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko sulaikymo nutraukė savo treniruotes. Sportininkas ruošėsi susitikimui su lenkų boksininku Tomaszu Adameu.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai sužinojau apie tai, kas vyksta Ukrainoje, sustabdžiau treniruotes prieš kovą ir grįžau į Kijevą, nes supratau, jog tikrasis mūšis už demokratines vertybes vyksta čia, Ukrainoje, ir aš negaliu būti tik pašalinis stebėtojas. J. Tymošenko buvo įkalinta Ukrainos nepriklausomybės metinių išvakarėse. Tai rodo, kad demokratija, kuri tęsėsi dar tik 20 metų, mūsų šalyje buvo sugriauta. Jei tai tęsis, mes visada gyvensime diktatūroje ir visiškoje korupcijoje ir galėsime pamiršti apie pilietinės visuomenės vystymąsi“, – savo tinklaraštyje parašė V. Kličko.

REKLAMA

40-metis  V. Kličko yra ne tik bokso čempionas, bet ir opozicinės partijos „Udar“ (liet. Smūgis) lyderis. Buvo planuota, lad vyresnysis Kličko su T. Adameku susikaus rugsėjo 10 d. Lenkijos mieste Vroclave, tačiau politiniai įvykiai gali pakoreguoti sportininko tvarkaraštį, rašo rt.com.

„Bylos prieš opozicijos lyderius yra sukurpiamos dėl politinių motyvų. Taigi, jei mūsų teisingumas nėra visiems vienodas – kas kitas atsidurs už grotų? Ar valdžios institucijos  rengia karą prieš savo pačių žmones, liepdamos įkalinti tuos, kurie prieštarauja jų valdymo metodams? Šių įvykių pasekmė gali būti tarptautinė Ukrainos izoliacija, o tuomet ukrainiečių troškimui gyventi laisvoje ir demokratiškoje, europietiškas vertybes puoselėjančioje šalyje ateitų galas“, – mano boksininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Policija Ukrainos sostinėje atitvėrė J. Tymošenko šalininkų stovyklavietę

Sekmadienį Ukrainos sostinės Kijevo centre policija metaliniais užtvarais atitvėrė stovyklavietę, kur buvusios šalies premjerės Julijos Tymošenko šalininkai protestuoja prieš jos sulaikymą.

Policija taip pat užblokavo visus kelius į Pečiorų apygardos teismą, kur vyksta J. Tymošenko teismas dėl jai pateiktų kaltinimų piktnaudžiavimo valdžia.

Sekmadienį ryte penki specialiųjų pajėgų autobusai atvažiavo į Pečiorų rajoną, kur protestuotojai yra įsikūrę palapinių stovyklą. Protesto akcijoje dalyvaujantys parlamentarai pareiškė, kad palapinių stovykla yra „vieša vieta“, kuri pagal jokius įstatymus negali būti uždrausta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pečiorų teismas penktadienį patenkino prokurorės prašymą sulaikyti J. Tymošenko, kuriai yra pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais 2009-aisiais su Rusija pasirašant dujų tiekimo sutartį.

Sekmadienį teismas Kijevo mero biuro prašymu uždraudė masinius susirinkimus iki rugpjūčio 31 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų