REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek lietuvių išsibarstė po pasaulį besivydami svajonę ir kiek jų paliko šalį bėgdami nuo skurdo? Sunku dabar suskaičiuoti. Dar sunkiau atsakyti į klausimą, kodėl dauguma taip ir nebegrįžta į gimtinę, net jeigu gyvenimas užsienyje neišpildo lūkesčių. Kai kuriems emigracija atveria vartus į gyvenimą, vertą gražiausių padėkos žodžių likimui – kad taip nutiko, ir žmonėms, kuriuos sutiko vedami to paties likimo

Kiek lietuvių išsibarstė po pasaulį besivydami svajonę ir kiek jų paliko šalį bėgdami nuo skurdo? Sunku dabar suskaičiuoti. Dar sunkiau atsakyti į klausimą, kodėl dauguma taip ir nebegrįžta į gimtinę, net jeigu gyvenimas užsienyje neišpildo lūkesčių. Kai kuriems emigracija atveria vartus į gyvenimą, vertą gražiausių padėkos žodžių likimui – kad taip nutiko, ir žmonėms, kuriuos sutiko vedami to paties likimo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praeityje garsi manekenė Asta Zajančkauskaitė prieš penkiolika metų į Milaną išvyko dirbti agentūroje „Elite“. Dabar moteris augina metų sūnelį Lucą ir gyvena viename elegantiškiausių Milano kvartalų Navigli rajone. Čia – jos ir gyvenimo draugo Pietro Lucerni butas ir studija. Pietro – garsus Milano fotomenininkas, jis fotografuoja Italijos, JAV ir kitų pasaulio šalių mados žurnalams, filmuoja, kuria vaizdo klipus. Asta organizuoja fotosesijas ir dirba kaip fotoįvaizdžio kūrėja. Mergina susipažino su Pietro fotografuodamasi „Just Cavalli“ fotosesijoje, tačiau istorija nebuvo tradicinė – atėjau, pamačiau, įsimylėjau...

REKLAMA

Operos dainininkė Asmik Grigorian Lietuvoje vadinama operos perlu, o Vokietijos, kurioje Asmik šiuo metu gyvena ir dirba, kritikai šiemet jai negaili skambių komplimentų ir įvertinimų. Interviu su A. Grigorian skaitykite žurnalistės Monikos Pavasarytės straipsnyje „Sunkiausia – atsisveikinti“.

Jis atrodo ramus, mandagus – nežinodamas nė neįtartum, kad tai gana aštriu žaidimo stiliumi pasižyminti pokerio pasaulio asmenybė lietuvis Antanas Guoga-Tony G, gyvenantis Australijoje, tačiau nepamirštantis ir Lietuvos (ko verta vien jo pagalba Lietuvos krepšiniui!). Antano veikla – ne vien pokeris. Jis turi ne vieną įmonę, tačiau šį kartą pokalbis ne apie tai. Po pasaulį aktyviai keliaujančio Antano „Ieva“ klausia, kas jis jaučiasi esąs ir ar tautiškumas šiandienos pasaulyje jam atrodo svarbus.

REKLAMA
REKLAMA

Vieni emigruoja, kiti imigruoja. Italas architektas Marco Rotundo Lietuvoje – jau septyneri metai. Nors daugelis lietuvių ir italų puikiai supranta, kad skirtumas tarp Italijos ir Lietuvos kur kas didesnis nei atstumas tarp Vilnios krantų Vilniuje, Marco sugebėjo įrodyti, kad italas gali būti laimingesnis Lietuvoje nei gimtojoje Italijoje.

Andrių Užkalnį, grįžtantį gyventi iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą, sutikome atvykimo dieną – visą suplukusį, belaukiantį kupino asmeninių daiktų sunkvežimio iš Anglijos, kurioje pragyveno ištisus septyniolika metų. Žurnalistas ir rašytojas A. Užkalnis Lietuvoje išleido jau tris knygų, pirmoji jų – „Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį“. Tačiau Andrių šį kartą kalbiname apie kitką – grįžimą į tėvynę, iš kurios pagal statistiką dalis gyventojų kaip tik linkę bėgti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvė Indrė Rimkevičiūtė į Turkiją pirmąkart atvyko prieš šešerius metus su mama ir broliu. Atostogaudama Alanijos kurorte mergina dar neturėjo nė 18 metų. Dauguma merginų važiuodamos į šį galantiškų kavalierių kraštą tikisi būti apibertos komplimentais, pašokdintos diskotekoje ar bent jau apdovanotos žvilgsniais. Indrė, atėjusi su mama į kelionių agentūrą „FAMtour“ pasidomėti apie ekskursijas, čia sutiko savo būsimąjį – Mustafą Erkutą. Ir štai dabar mergina gali papasakoti apie Turkiją žvelgdama į šalį vietos žmogaus akimis. Apie turkų šeimos papročius, apie įspūdingas vestuves, apie jų gyvenimo būdą ir požiūrį į moterį skaitykite nuotaikingame Aurikos Merkienės straipsnyje „Giminės – visa Turkija“.

REKLAMA

„Nuo šiol mane galite vadinti madam!“ – straipsnis apie Paryžiuje gyvenančios Katios Pertsovos emigraciją dėl meilės. Ši moteris už savo vyro styginių instrumentų kolekcininko ir meistro Hugueso Paumer ištekėjo po trisdešimties bendro gyvenimo metų.

Tai – toli gražu ne visos įdomios temos, kurias rasite rugpjūčio numeryje. Žurnalistės Ernestos Mažalsaitės-Parmos straipsnis „Popiežiai iš kūno ir kraujo“ atskleis įdomių faktų iš Katalikų bažnyčios aukščiausios religinės hierarchijos figūros gyvenimo.

REKLAMA

Kaip visuomet, „Ieva“ atiduoda duoklę karščiausioms mados tendencijoms ir supažindina skaitytojus su garsiausių dizainerių kolekcijomis. Paryžiaus 2011-ųjų rudens ir 2012-ųjų žiemos prabangios svajos, Romos aukštosios mados spindesys, stiliaus sufleris, mados naujienos, nėrinių transformacijos pagal mūsų kraštietę dizainerę Laurą Theiss, kurios kūrybos vaisiai pristatomi Paryžiaus mados savaitėje, jais prekiaujama Vokietijos, Londono, Niujorko ir Kuveito salonuose – visa tai rasite naujame žurnalo „Ieva“ numeryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat susipažinsite su grožio pasaulio naujienomis, geriausiomis priemonėmis, padedančiomis kovoti su laiku ir suteikiančiomis galimybę spinduliuoti  jaunystę. Grožio paslaptimis šį kartą pasidalys Daina Bosas, kurios sugebėjimas apgauti laiką kelia sveiką pavydą kur kas jaunesnėms už ją moterims. Visa tai ir ne tik  – spalvingame ir nuotaikingame naujausiame „Ievos“ numeryje!

IEVA (nuotr. Organizatorių)IEVA (nuotr. Organizatorių)

Viršelio kūrybinė grupė: modelis – Asta Zajančkauskaitė, fotografas – Pietro Lucerni, postprodukcija – Natsuko Koizumi

Spauskite čia ir užsiprenumeruokite žurnalą!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų