• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pristatant medalius, skirtus įamžinti Arvydą Sabonį ir „EuroBasket 2011“, buvo kalbėta apie mažiau matomą šio projekto pusę – tai, kad dalis už medalius surinktų lėšų pateks į A. Sabonio paramos fondą, kuris rūpinasi sportuojančiais vaikais. Džiugu, kad ilgai laukti neteko: pirmoji paramos dalis – 50 000 Lt – jau pasiekė fondą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto partnerio UAB „Autokompleksas“ direktorius Artūras Rutkauskas šiandien apsilankė Arvydo Sabonio krepšinio centre su ypatingu tikslu – mūsų krepšinio legendai jis įteikė fondui skirtą pirmąjį čekį, kurio vertė – 50 000 Lt.

REKLAMA

Padėkojęs už simbolinį čekį, A. Sabonis teigė labai vertinantis tokį indėlį, nes kiekvienas jų padeda fondui siekti pagrindinio tikslo – remti ateities krepšinį. Pabrėždamas, kad visi medaliai yra kaldinami su meile, A. Sabonis pasidžiaugė, kad šios meilės vaisius jau galima skinti ir juos dovanoti jaunajai krepšinio kartai – vaikams, kuriais rūpinasi jo paramos fondas.

Šiandien nuo projekto pradžios prabėgo dar tik dvidešimt keturios dienos, kurios rodo, kad idėja  išsaugoti prisiminimus, įamžintus medaliuose, susižavėjo daug krepšinio aistruolių. iš 11 platininių medalių neparduotas liko tik 1, iš 61 auksinio liko 8, iš 311 paauksuoto sidabro – 25, iš pagamintų 211 sidabro neliko nė vieno. Iš 3011 žalvario medalių liko 1275.

REKLAMA
REKLAMA

Apie projektą

Medalių seriją sudaro žalvariniai, sidabriniai, paauksuoto sidabro ir auksiniai medaliai, o kolekciją vainikuoja 11 platinos medalių. Averse pavaizduotas Arvydo Sabonio portretas su parašu įamžina praeities krepšinio legendą ir „EuroBasket 2011“ ambasadorių. Reverse iškaldintas oficialus „EuroBasket 2011, Lithuania“ logotipas pakylėja kolekciją į tarptautinį sporto simbolių olimpą.

Medalių kolekcija turi ir dar vieną pusę – kiekvienas, juos įsigijęs, prisidės prie Lietuvos krepšinio ateities kūrimo. Dalis surinktų lėšų pateks į A. Sabonio paramos fondą, kurio tikslas – pasirūpinti, kad visiems vaikams, norintiems sportuoti, būtų sudarytos tinkamos sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų