REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzija patvirtino, kad išduos Manuelį Norjegą (Manuel Noriega) Panamai, kur jis kaltinamas žmogaus teisių pažeidimais savo vadovavimo laikotarpiu devintajame dešimtmetyje, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Panamos kariuomenės vadas šiuo metu Prancūzijoje atlieka laisvės atėmimo bausmę už pinigų plovimą. Prieš tai jis 20 metų praleido JAV kalėjime už narkotikų kontrabandą.

REKLAMA

Manoma, kad M. Norjega kitą mėnesį bus išsiųstas į Panamą, kur jis jau nuteistas už akių. Jis pripažintas kaltu dėl trijų žmogaus teisių pažeidimų atvejų. Už kiekvieną pažeidimą skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

77-erių M. Norjega per mėnesį gali pateikti apeliaciją ir bandyti išvengti išdavimo Panamai. Tačiau advokatas sakė, kad jis nori grįžti į Panamą.

M. Norjega buvo JAV sąjungininkas, bet 1989-aisiais įsiveržę amerikiečių kariai nuvertė jį nuo valdžios dėl įtarimų, kad jis Panamą pavertė narkotikų kontrabandos centru. JAV praėjusiais metais išdavė M. Norjegą Prancūzijai, kur 1999-asiais jis buvo už akių nuteistas kalėti septynerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų