REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011 m. Vokietijos keliuose vis dar retai galima sutikti elektrinius automobilius. Per pirmąjį pusmetį, nors jų rinkoje siūloma nemažai modelių, visus kartu sudėjus, neparduota nė 1000. Tikimasi, kad šių automobilių rinka pasidarys aktyvesnė tik 2012 m., kai bus pradėta prekiauti „Opel Ampera„ ir „Nissan Leaf“.

REKLAMA
REKLAMA

► Dar vienas pranešimas iš kompanijos „Mindset“. Šveicarijos elektra varomo automobilio projekto vykdytojai, kurie jau ketverius metus tikisi, kad bus pradėta jų pasiūlytos koncepcijos serijinė gamyba, paskelbė sukūrę „novatorišką bateriją“, su kuria galima nuvažiuoti „neribotą atstumą“. Kas šio akumuliatoriaus gamintojas ir kada ši naujovė bus įdiegta į naująjį „Mindset“ prototipą, kol kas neskelbiama. Pranešimo paskelbimo dieną „Mindset" akcijų kursas vis tiek nukrito taip žemai kaip niekada iki šiol – iki 2,38 Šveicarijos franko.

REKLAMA

► Ant bankroto ribos esančiu Norvegijos elektromobilių gamintoju „Think“ susidomėjo turkų įmonė „BD Otomotive“.

► Konsultacinė firma „Horvath & Partner" tvirtina, kad 2020 m. Vokietijos keliuose važinės jau du milijonai automobilių su elektriniais varikliais. Tai būtų dvigubai tiek, nei tikisi politikai. Firma remiasi 250 pramonės ekspertų nuomone: sumažėjus akumuliatorių kainai ir išaugus pirkėjų sąmoningumui, ši prognozė gali pasitvirtinti.

► „Renault„ nuo 2016 m. kiekvienais metais planuoja pagaminti iki 200 tūkst. elektrinių automobilių. Tai pareiškė Prancūzijos ūkio ministras Ericas Bessonas. Tikimasi, kad jau 2020 m. kas dešimtas parduotas „Renault“ bus varomas elektra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų