• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irako remiamų kovotojų išpuolių prieš JAV pajėgas Irake smarkiai sumažėjo dėl JAV ir Irako karinių operacijų ir politinės Bagdado paramos, pirmadienį sakė aukščiausias JAV kariuomenės pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Admirolas Maikas Mulenas (Mike Mullen), JAV jungtinio štabo vadovas, smulkiau nepasakojo, kokių konkrečiai veiksmų jie ėmėsi atsakydami į išpuolių bangą birželio mėnesį. Birželio mėnuo buvo kruviniausias JAV pajėgoms nuo 2008-ųjų.

REKLAMA

Admirolas reporteriams atskleidė, kad JAV ir Irako operacijos bei Irako politikų veiksmai kol kas padeda sustabdyti išpuolius.

„Mes tai padarėme. Irako saugumo pajėgos tai padarė. Vadovaujantys politikai ėmėsi veiksmų šiuo klausimu. Todėl per pastarąsias dvi ar tris savaites labai sumažėjo smurto, - sakė M. Mulenas. - Aš vis dar stebiu situaciją, kad pamatyčiau, ar tokią padėtį galima išlaikyti“.

Per incidentus birželio mėnesį žuvo 14 JAV karių. JAV pareigūnai mano, kad daugiausia jų žuvo per šiitų kovotojų, kuriems ginklus tiekia Iranas, rengiamas raketų atakas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis JAV gynybos sekretorius Leonas Paneta (Leon Panetta) per vizitą Bagdade liepos 11 dieną sakė, kad JAV imsis vienašalių veiksmų. Jei to prireiks kovojant su Irano apginkluotais šiitų kovotojais, kurie kelia grėsmę amerikiečių kariams Irake.

M. Mulenas neatsakė, ar JAV ėmėsi tokių veiksmų.

Eltos vertėja Ernesta Ežerskytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų