REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą agentūrai „SOS vaikai“ nustojus maitinti vargingai gyvenančiuosius Rožių gatvėje esančiuose Šeimos namuose, vienintelė mieste likusi labdaros valgykla „Betliejus“ rudenį ruošiasi apgulčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Šeimos namuose nemokamus pietus gaudavo apie 80 skurstančių vyrų ir moterų. Jie vasarą išsibarstė kas kur, bet atšalus orams, manoma, maisto ieškoti patrauks į „Betliejų“.

REKLAMA

Šv. Juozapo globos namų, kuriems priklauso ši valgykla, direktorius Patrikas Skrudupis sako, kad prašančiųjų sriubos lėkštės jau dabar padaugėjo. Jis neslepia, kad neramu, kaip pavyks pamaitinti visus išalkusiuosius.

Pasak direktoriaus, dviejų labdaros valgyklų miestui nebuvo per daug – darbo abiem užteko.

„Betliejaus“ labdaros valgyklos sąrašuose šiuo metu – 101 asmuo, nuolat lankosi apie 50.

Beje, „Betliejuje“ skurstantys gyventojai pietums gauna tik lėkštę sriubos, o Šeimos namuose jiems būdavo patiektas visas pietų kompleksas: sriuba, karštasis patiekalas, gaivusis gėrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Netekę sočių pietų vargstantieji savo buvusius maitintojus netgi apskundė Panevėžyje rinktiems Seimo nariams, tačiau nieko nepešė.

Šeimos namų vadovė Marytė Zabulionienė paaiškino, kad jie buvo priversti nutraukti vargšų maitinimą dėl finansinių problemų, tiksliau – dėl įsiskolinimų už komunalines paslaugas.

Ne vienerius metus Šeimos namams skyrusi finansavimą komunalinėms paslaugoms padengti miesto Savivaldybė šiemet spyriojosi iki liepos vidurio.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų