REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal tokią iš pirmo žvilgsnio paradoksalią schemą rutuliojasi įvykiai SODROS Kupiškio rajono skyriuje. Taip nutiko SODRAI pradėjus savo struktūros pertvarką, kuria siekiama efektyvinti veiklą (kasmet nuo 2012 m. sutaupyti daugiau nei 10 mln. litų administravimo lėšų) ir gerinti klientų aptarnavimo kokybę. Tačiau žvelgiant į triūsiančius prie šios įstaigos pastato atnaujinimo statybininkus, kyla ne vienas klausimas – ar tai nėra puota maro metu, į balą išmesti pinigėliai, kurių taip stinga ir pensijoms, ir kitoms socialinėms išmokoms. O gal visa tai ir yra šios institucijos naujosios darbo kokybės atspindys.

REKLAMA
REKLAMA

Planų nekeičia

SODROS Kupiškio skyriaus direktorius Saulius Dugnas patvirtino, kad jų įstaigos planai prieš Naujuosius metus įsikelti į kitas patalpas nesikeičia. „Finansavimas naujų patalpų įrengimui yra skirtas. Šiek tiek nerimą kelia tai, kad statybininkai šiuo metu atsilieka nuo suplanuoto darbų grafiko. Rengsime artimiausiu metu susirinkimą su čia darbus atliekančios UAB „Anrestas“ vadovais ir aptarsime tuos reikalus. Kas bus su senosiomis SODRAI priklausančiomis patalpomis, kai mes iš čia išsikraustysime, šiuo metu negaliu pasakyti. Tai aukštesniu lygiu dar nebuvo svarstyta“, – kalbėjo SODROS Kupiškio skyriaus vadovas.

REKLAMA

Paklaustas apie būsimą įstaigos reorganizaciją, S. Dugnas sakė, kad etatai bus mažinami neišvengiamai. Iš viso SODRA respublikoje ketina atsisakyti apie 400 darbuotojų. Kiek jų bus atleista Kupiškio skyriuje, kur dirba 30 žmonių, pašnekovas nebuvo linkęs konkretizuoti, kol nėra oficialių įsakymų apie atleidimą. "Galiu pasakyti, kad rugpjūčio 30 d. visi darbuotojai gaus atleidimo lapelius. Bus keičiamas skyriaus juridinis statusas ir pavaldumas. Lietuvoje planuojama palikti tik 10 teritorinių SODROS skyrių. Kupiškis turėtų būti pavaldus Panevėžio teritoriniam skyriui. Ar mes tapsime klientų aptarnavimo centru ar agentūra, kol kas dar šie dalykai derinami.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėjus, ar ne per erdvu bus sumažėjusiam kolektyvui naujose patalpose, S. Dugnas patikino, kad taip tikrai nebus. Ne tik darbuotojams, bet ir klientams reikia daugiau erdvės. Pakeitus SODROS įstaigų administravimo struktūrą nė vienas jos skyrius nebus naikinamas, visas paslaugas, konsultacijas, informaciją klientai gaus kaip ir iki šiol. Ne visas atnaujintas pastatas bus skirtas Kupiškio SODROS darbuotojams. Ketvirtajame aukšte planuojama įrengti respublikinę SODROS serverinę.

Valstybinės įstaigos komentaras

Valstybinio socialinio fondo (VSDF) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos valdyboje pasiteiravome, ar tikslinga SODROS įstaigą Kupiškyje kelti į renovuojamas naujas patalpas, nes po pertvarkos, ko gero, sumažės etatų, ploto vienam darbuotojui pagal normas užteks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jolita Skinulytė-Niakšu, šios įstaigos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė, sakė, kad naujų patalpų Kupiškio skyriui reikia, nepaisant to, kad dėl vykdomos struktūrinės pertvarkos bus sumažintas darbuotojų skaičius. Esamose patalpose trūksta vietos klientų aptarnavimui, darbo vietoms, archyvui. Administracinių (darbo kabinetų, pasitarimų, aptarnavimo salių) ir pagalbinių patalpų plotai vienam darbuotojui skaičiuojami pagal 1992 m. lapkričio 18 d. LR Vyriausybės potvarkiu Nr. 1112p nustatytas normas. Remiantis jomis, bendras administracinių ir pagalbinių patalpų plotas vienam tarnautojui yra nuo 18 iki 29 kv. m (Kupiškyje esamose patalpose vienam darbuotojui tenka apie 15 kv. metrų), kabinetų plotas – nuo 8 iki 12 kv. metrų (Kupiškyje esamose patalpose vienam darbuotojui tenka apie 6,5 kv. metrų).

Banguolė ALEKNIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų