REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegijos nusikalstamos organizacijos paskyrė premiją už Anderso Beringo Breiviko, kuris praėjusį pernktadienį Osle ir Utiojos saloje nužudė 77 žmones, galvą. Kalėjime, kuriame jis laikomas nuo antradienio, „viešpatauja linčo nuotaikos“, rašo penktadienio numeryje dienraštis „Verdens Gang“.

REKLAMA
REKLAMA

Grėsmingiausia Norvegijos gauja „B gjengen“ pareiškė, kad paskirta premija už A. B. Breiviko nužudymą. Vienas jos vadeivų anoniminiame interviu leidiniui pareiškė: „Premija už jo galvą paskirta atsižvelgiant į tai, ką padarė, ir į tai, kad savo manifeste jis teigė palaikęs ryšius su mumis. Visos nusikalstamos grupės, net konkuruojančios tarpusavyje, šiuo klausimu yra vieningos: susidorosime su juo net ir kalėjime, jei tik pasitaikys proga“.

REKLAMA

Norvegijos policija rimtai vertina grasinimus, ir penktadienį A. B. Breivikas iš Ilos kalėjimo į apklausą Osle buvo vežamas šarvuotu automobiliu tamsintais langais.

Interviu laikraščiui „Verdens Gang“ vienas iš Ilos kalėjimo kalinių, 45 metų amžiaus Thoras Eirikas Larsenas, praleidęs šioje įkalinimo įstaigoje jau 15 metų už du nužudymus, pareiškė esąs pasirengęs „likviduoti A. B. Breiviką“.

„Kai sužinojome, kad A. B. Breivikas nuo antradienio laikomas mūsų kalėjime, kelis kartus kalbėjomės su draugais ir visi esame pasirengę šiam žingsniui. Prižiūrėtojai puikiai suvokia situaciją, ir jis veikiausiai jau niekada neišeis iš savo vienutės“, – pabrėžė T. E. Larsenas.

Norvegijoje aukų skaičius padidėjo iki 77

Prasidėjo atsisveikinimas su žuvusiais

Norvegijos premjeras meldėsi už žudynių aukas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų