• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO antradienį apkaltino Libijos lyderį Muammarą Gaddafį, kad jis slepia karinę įrangą civilių teritorijose, taip jas paversdamas pagrįstais kariniais taikiniais, ir užsienio žurnalistų klaidinimu jiems rodant netikras antskrydžių vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Aljansas teigia, kad M. Gaddafis siekia diskredituoti Vakarų karines pastangas apsaugoti civilius kovojant pagal Jungtinių Tautų (JT) mandatą.

REKLAMA

„M. Gaddafio pajėgos vis dažniau užima infrastruktūrą, kuri anksčiau tarnavo civilių tikslams“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė NATO atstovas.

Jis teigė, kad M. Gaddafio pajėgos užėmė buvusias arklides, žemės ūkio pastatus, sandėlius, gamyklas ir maisto perdirbimo įmones.

„Perimdamas šiuos infrastruktūros objektus režimas juos pavertė kariniais įrenginiais, iš kurių vadovauja (...) išpuoliams, dėl to šios vietos praranda anksčiau turėtą statusą ir tampa teisėtas ir svarbiais NATO kariniais taikiniais“, – kalbėjo NATO atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, M. Gaddafio pajėgos vaizduoja NATO antskrydžius prieš šiuos taikinius kaip civilių teritorijų puolimus. Be to, M. Gaddafio režimas organizuoja demonstracijas ir veda užsienio žurnalistus į netikras antskrydžių vietas bei tvirtina, kad NATO puola civilius taikinius.

NATO ketina ir toliau rengti antskrydžius prieš M. Gaddafio pajėgas, ypač Bregos ir Misratos rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų