REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies žiniasklaida praneša, kad į Lietuvą, taip pat ir į Tauragę, vėl veržiasi didžiausias Europos prekybos tinklas „Lidl“. Šis maisto produktais prekiaujantis vokiečių tinklas mūsų šalyje buvo įsigijęs 28 sklypus prekybos centrams statyti (vieną jų – Tauragėje). Prasidėjus krizei 21 sklypą pardavė. Dabar ši mažmeninės prekybos milžinė vėl žengia į Lietuvą, kalbama, kad „Lidl“ žvalgosi sklypo prekybos centrui statyti Tauragėje.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos milžinų invazija

Verslininkai, baimindamiesi didžiųjų prekybos tinklų atėjimo į Tauragę ir spaudimo smulkiesiems prekybininkams, prieš beveik aštuonerius metus spaudė rajono valdžią, kad sklypai jiems nebūtų pardavinėjami aukcionuose. Tačiau tai nesutrukdė mūsų mieste įsitvirtinti „Maximos“, „Iki“, „Rimi“ ir „Norfos“ prekybos tinklams – sklypus jiems pardavė ar patalpas išnuomojo patys vietiniai verslininkai. „Maxima“ įsigijo tris sklypus,  „Norfa“ turi 3 parduotuves, „Rimi“ tinklui priklauso „Super netto“, UAB „Palink“ valdo 2 „IKI“ ir vieną „Cento“ prekybos centrą.

REKLAMA

Tik „Maximos“ iš UAB „Tauragės šilumos tinklai“ pirktas sklypas tebestovi tuščias.

Pagal prekybinio ploto skaičių vienam miesto gyventojui Tauragė nusileidžia tik Šiauliams. Dėl gausios prekybos centrų invazijos savo parduotuves buvo priversti uždaryti vietiniai prekybininkai.

Turėjo sklypą

„Lidl“ Tauragėje buvo įsigijusi sklypą Bernotiškės gatvėje, kuriame dabar stovi „Norfos“ prekybos centras. Šį sklypą formuojant buvo padėta daug pastangų. Verslininkas Darius Petrošius Bernotiškės gatvėje buvo įsigijęs automobilių statymo aikštelę, vėliau savivaldybės paskelbtame aukcione pirko sklypą šalia, pasirūpino, kad būtų parengtas detalusis planas sklypams sujungti. Tuomet šį sklypą įsigijo „Lidl“, ketindama čia statyti prekybos centrą, bet prasidėjus ekonominei krizei sklypą pardavė, čia įsikūrė „Norfa“.

REKLAMA
REKLAMA

Redakcija sužinojo, kad „Lidl“ atstovai vėl dairosi sklypo Tauragėje prekybos centrui statyti, kalbama, kad jie dėl sklypo derasi su verslininku Antanu Stankumi, turimas omenyje jo įsigytas sklypas Dariaus ir Girėno gatvėje, šalia baldų fabriko „Kristensen ir Kristensen“. Per didelius vargus pakeitus degalinių išdėstymo schemą jame verslininkas ketino statyti degalinę, bet nebelikus tam kliūčių reikalai kažkodėl sustojo.

A.Stankus, paklaustas apie „Lidl“ atstovų apsilankymą Tauragėje ir derybas dėl minėto ar kito jam priklausančio sklypo, atsakė:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jie domisi Taurage, galimybe čia kurtis. O tai, ar jie kalbėjosi su manimi apie kokį nors konkretų skypą, aš nekomentuoju.

Laisvas sklypas

„Tauragės kurjeris“ pasidomėjo, ką ketina daryti „Maxima“ už 2,5 milijono litų prieš keletą metų įsigytame sklype – statys prekybos centrą ar sklypą parduos?

UAB „Maxima LT“ atstovė ryšiams su visuomene atsakė, kad kol kas neketinama nei sklypo parduoti, nei jame ką nors statyti.

Kaip vertina galimybę, jei į Tauragę ateitų stambiausias Europoje prekybos maisto produktais tinklas „Lidl“, rajono meras Pranas Petrošius atsakė:

REKLAMA

– Girdėjau, kad šio prekybos tinklo atstovai domisi Taurage, bet oficialiai į mane ar rajono savivaldybę dar niekas nesikreipė. Tegu ateina dar vienas prekybos tinklas, bus didesnė konkurencija, pirkėjai dėl to išloš. Pagal prekybos centrų ir gyventojų skaičiaus santykį mūsų miestas jau lenkia kitus miestus, bet jei jie ketina pas mus kurtis, turbūt išanalizavo situaciją, įsitikino, kad tai daryti apsimokės. Jei „Lidl“ kursis miesto centre, mes kelsime savo reikalavimus pastato išvaizdai, daržinės neleisime statyti. Lenkijoje ir Vokietijoje esu matęs šio tinklo prekybos centrų, jie daugiau panašūs į sandėlius. Jei kurtųsi miesto pakraštyje, reikalavimai būtų mažesni, – teigė meras, kurio šeima keletą pastatų turi išnuomojusi kitiems prekybos centrams.

Jovita STRIKAITIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų