• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjus, kad rekonstruojamo bei platinamo tilto per Jiesią Kaune prieigos yra šaltiniuotos ir žemėje – daug gruntinių vandenų, tilto remontininkams teks atlikti papildomų darbų – įrengti drenažo sistemą. Ši sistema bus išvesta į šlaitą, kad vanduo nutekėtų į upę.

REKLAMA
REKLAMA

Po rekonstrukcijos Jiesios tiltas praplatės nuo 7,2 metro iki 12 metrų, nes esamo tilto plotis neužtikrina saugaus eismo. Tačiau dėl papildomų, iš anksto nenumatytų, darbų transporto eismas šiuo tiltu gali būti atnaujintas ne rugpjūtį, kaip anksčiau planuota, bet truputį vėliau.

REKLAMA

"Norėjome jau rugpjūčio viduryje paleisti eismą tiltu bent viena puse, bet dėl atsiradusių papildomų darbų šis terminas nusikels", - komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Bendra Jiesios tilto rekonstrukcijos projekto vertė siekia beveik 2,6 mln. litų. Numatoma suma, kurią skyrė Europos Sąjungos struktūriniai fondai, - 2,18 mln. litų, likusią projektui įgyvendinti reikalingų lėšų dalį dengia Kauno miesto savivaldybė bei valstybė.

Rangovas darbus visus darbus baigs per 9 mėnesius. Bet yra galimybė darbų terminą pratęsti dar trims mėnesiams, jeigu dėl svarbių aplinkybių darbininkai nespėtų visko sutvarkyti. Jiesios tilto rekonstrukcijos projektas glaudžiai susijęs su A. Juozapavičiaus prospekto Šančiuose rekonstrukcija bei Panemunės tilto atnaujinimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų